Mainos

Paperiliitto päivän lakkoon

Paperiliitto järjestää päivän lakon. Lakko järjestetään kolmas joukuluuta vastalauseeksi työnantajajärjestön neuvotteluhaluttomuudelle. Metsäteollisuus pitää Paperiliiton lakkoa laittomana.

SAK:lainen Paperiliitto aikoo järjestää vuorokauden mittaisen lakon. Lakko on liiton mukaan vastalause työnantajajärjestön haluttomuudelle neuvotella irtisanomisia koskevasta tilanteesta.

Kaikkia Paperiliiton sopimusaloja koskeva lakko on määrä järjestää 3. joulukuuta.

Mielenosoituslakkoon osallistuvat Paperiliiton kaikkien sopimusalojen yhteensä noin 28 000 työntekijää.

Metsäteollisuus: Lakosta miljoonien eurojen menetykset

Metsäteollisuus pitää Paperiliiton lakkoa laittomana ja torjuu jyrkästi väitteet työnantajapuolen yhteistyöhaluttomuudesta. Päivän mittaisen tuotannonseisauksen lasketaan aiheuttavan yrityksille kymmenien miljoonien eurojen menetykset.

Johtaja Arto Tähtinen Metsäteollisuus ry:stä huomauttaa, että Paperiliiton ilmoitus lakon aloittamisesta tuli työnantajapuolelle vain pari tuntia sen jälkeen, kun työtuomioistuin oli tuominnut liiton 5000 euron hyvityssakkoon työtaistelutoimilla uhkaamisesta.

- Siihen nähden tässä on selvää piittaamattomuutta laillisuuskysymyksistä, Tähtinen sanoo.

Paperiliiton näkemystä yhteistyöhalun puutteesta hän ihmettelee, koska työnantajapuolen käsityksen mukaan maanantain kokouksessa päinvastoin nimenomaan sovittiin, että järjestöjen johdon välistä keskustelua edelleen jatketaan.

- Olemme lähettäneet Paperiliitolle kirjeen, jossa työtuomioistuimen tuomioon viitaten pyydämme, että he luopuvat lakosta. Vastausta siihen ei vielä ole saatu, Tähtinen sanoi.

Käytännössä lakon alkamista pidetään myös työnantajapuolella lähes varmana. Sen kustannuksia haarukoidaan siltä pohjalta, että metsäteollisuuden yhden vuorokauden tuotannon arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Lisäksi lakon vaikutus varsinkin selluteollisuudessa kestää selvästi yli vuorokauden, koska tehtaiden alas- ja ylösajo ja palautuminen täyteen tuotantoon aiheuttaa helposti parin-kolmen päivän tuotannon menetyksen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.