Mainos

Pankkimies Karhinen paheksuu kevyitä vaaliheittoja

Suomen vaikutusvaltaisin pankkimies, OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen paheksuu puheita kriisimaiden velkajärjestelyistä. Karhisen mukaan vaalikeskusteluissa on nyt liikaa kevyitä heittoja.

- Pankinjohtajan näkökulmasta tämä on suorastaan käsittämätöntä. Aamupäivällä myönnetään luottoja kriisimaille ja iltapäivällä keskustellaan, pitääkö niitä antaa anteeksi, Finanssialan keskusliiton puheenjohtajana toimiva Karhinen ihmettelee.

Karhinen sanoo, että nyt ei ole missään tapauksessa velkajärjestelyjen aika. Kreikalle, Irlannille ja Portugalille hän antaisi aikaa viedä läpi rankat säästöt.

- Jos nämä kriisimaat eivät ole kymmeneen vuoteen pystyneet hoitamaan asioitaan, niin sitten asiasta voidaan mahdollisesti keskustella. Sitä ennen niiden täytyy viedä läpi erittäin tiukka talouskuuri ja olla valmiita myymään omaisuuttaan, Karhinen linjaa.

Karhinen muistuttaa parin vuoden takaisesta pörssiromahduksesta. Eläkeyhtiöiden sijoitustuotot romahtivat tuolloin vuonna 2008 yli 17 miljardia euroa.

Karhisen mukaan uusi kriisi on todennäköinen, jos velkaongelmia ei pystytä rajaamaan näihin kolmeen maahan.

- Jos julkiset taloudet kriisiytyvät, niin siitä seuraa automaattisesti pankkikriisi ja se on myös tässä tilanteessa hyvin hyvin todennäköinen vaihtoehto, Karhinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.