Paljastus Ferrarin sisäpiiristä: työt Maranellossa ovat pahasti kesken, epäilyksiä uuden auton suorituskyvystä – "Vastauksia ei ole saatu"

Ferrarin F1-tallin sisäpiiriläiseksi tiedetty italialaistoimittaja Leo Turrini laukoi blogissaan näkemyksiään tallin nykytilanteesta.

Lukijoidensa kysymyksiin vastauksia heittelevä Turrini arvioi Ferrarin mestaruusmahdollisuudeksi tulevalla kaudella noin 30 prosenttia.

Hänen sisäpiirilähteistä saamiensa tietojen mukaan Maranellossa on vielä paljon tekemistä ennen kuin ensi kauden auto esitellään 11. helmikuuta.

Turrinin näkemyksen mukaan tallin uuden F1-tykin aerodynamiikka ei ole vielä Mercedeksen tai Red Bullin tasolla.

– Insinöörit eivät toistaiseksi ole saaneet haluttuja vastauksia simulaattorista ja tuulitunnelista, Turrini kirjoittaa.

Kokenut toimittaja esitti myös näkemyksensä Ferrarin kuljettajatilanteesta. Charles Leclercille sorvattiin viime vuoden lopulla kauden 2024 loppuun ulottuva jatkosopimus, mutta tallissa viisi kautta ajaneen Sebastian Vettelin sopimus on katkolla ensi kauden päätteeksi.

Kovimmat kriitikot ovat olleet sitä mieltä, että Vettelin, 32, parhaat vuodet F1-radoilla on jo nähty, ja jotkut uskovat saksalaisen vetäytyvän kuninkuusluokasta ensi kauden päätteeksi kokonaan.

Turrini on toista maata.

– En ole täysin vakuuttunut siitä, että vuosi 2020 on hänen viimeisensä Ferrarilla – etenkään, kun Max Verstappen teki jatkosopimuksen Red Bullin kanssa.

– Vettel ei piittaa italialaisen lehdistön vihamielisyydestä, koska hän jättää tietyt jutut lukematta. Joku tietysti raportoi hänelle asioista, mutta kuljettajat eivät onneksi ole samanlaisia kuin jalkapalloilijat.

Tallipäällikkö Mattia Binotto vihjasi taannoin, että Vettelin jatko tallissa on täysin mahdollinen.

– Uskomme, että Vettelin ja Leclercin kanssa meillä on koko varikon paras kuskipari.

Lue myös:

    Uusimmat