F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari-pomo väläytti jatkoa Sebastian Vettelille – antoi yllättävän lupauksen: "Meillä ei ole ykköskuskia"

2:27
Mattia Binotto summasi Ferrarin kautta C Moren haastattelussa Abu Dhabin osakilpailun jälkeen viime marraskuussa.

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan tallilla ei ole mitään kiirettä tulevan kuskikaksikon kiinnittämisen suhteen.

Italialaistallin kuskikaksikon Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin tilanteet ovat keskenään tällä hetkellä kovin erilaiset.

Juuri ennen joulua Maranellosta kajautettiin ilmoille tieto Leclercille tehdystä pitkästä jatkosopimuksesta, joka pitää monacolaisen tallissa vuoden 2024 loppuun saakka. Nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin sopimus puolestaan umpeutuu kuluvan vuoden päätteeksi.

Sopimustilanteensa lisäksi Vettel on menettänyt täysin asemansa tallin ykköskuskina, minkä vuoksi spekulaatio saksalaisen tulevaisuudesta on käynyt villinä. Ulkopuoliselle vaikuttaa selvältä, että talli on lataamassa kaikki odotukset lahjakkaan 22-vuotiaan Leclercin harteille.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kuitenkin lupaa ennen kauden alkua, ettei tallissa suosita lähtökohtaisesti kumpaakaan kuskia tällä kaudella.

– Kun menemme Australiaan (kauden ensimmäiseen F1-kisaan), meillä ei ole ykköskuskia, Binotto sanoo GrandPX.newsin mukaan.

– Kun aloitimme viime kauden, tilanteemme oli erilainen, sillä meillä oli tulokaskuski ja kokenut kuljettaja.

Leclercin kuskihierarkiassa kohonneesta asemasta huolimatta Binotto ei näe, että Ferrarilla olisi mitään kiirettä tehdä päätöstä Vettelin suhteen.

– Seb on osa Ferraria. Me työskentelemme hänen kanssaan, jotta voimme selvittää, mitä hän haluaa tehdä tulevaisuudessa, mitä me haluamme ja asioita, joita me emme ehkä vielä ole tehneet.

Binotto väläyttää puheissaan jopa jatkosopimuksen mahdollisuutta.

– Uskomme, että Vettelin ja Leclercin kanssa meillä on koko varikon paras kuskipari. Meillä on vielä riittävästi aikaa neuvotella Sebin kanssa hänen tulevaisuudestaan, Binotto tuumaa.

F1-kauden ensimmäiset testit ajetaan Kataloniassa helmikuun toiseksi viimeisellä viikolla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja