Paljastava video: Kuopion kouluhyökkäyksen tapahtumat hetki hetkeltä – näin opiskelijoiden elämät järkkyivät vain noin 10 minuutissa

1:51
Katso video: Näin traagiset tapahtumat etenivät hetki hetkeltä.

Poliisitutkinnassa selvitettiin minuutintarkasti, miten Kuopion miekkahyökkäys eteni. MTV Uutiset julkaisee koosteen tapahtumista videolla.

Kuopion miekkahyökkäyksen oikeudenkäynnin alettua tuli tapauksen esitutkintamateriaali julkiseksi. MTV Uutiset koosti materiaaliin kuuluvasta kuva-aineistosta ja poliisin selvittämästä tapahtumien kulusta videon, joka selventää, miten tapahtumat Savon ammattiopistolla etenivät.

Kuopion miekkaiskun tapahtumia avaavan videon voit katsoa artikkelin yltä.

Tapahtumat on kuvattu videolla hetki hetkeltä, sillä koko kaoottinen välikohtaus kesti esitutkinnan perusteella vain hieman yli 10 minuuttia. Videolla kerrotaan myös lyhyesti, miten tekijäksi syytetty nuori mies poliisin mukaan valmistautui tekoon aiemmin tapahtumapäivänä.

Syytetty myöntää tehneensä murhan

Tapaukseen liittyvä oikeudenkäynti alkoi tänään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii hyökkäyksestä syytetylle Joel Marinille elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, 20 murhan yrityksestä sekä muista rikoksista.

Oikeudessa käsitellyt rikokset tapahtuivat Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa 1. päivä lokakuuta viime vuonna.

Vuonna 1996 syntynyt nainen kuoli ja yhdeksän muuta loukkaantui, kun mies hyökkäsi opiskelijoiden ja opettajan kimppuun miekan kanssa.

Hyökkäyksestä syytetty mies on myöntänyt nuoren naisen murhan. Hän on myöntänyt syyllistyneensä myös kuuteen murhan yritykseen.

Osan häntä vastaan nostetuista murhan yritys -syytteistä hän kiistää, mutta myöntää teot törkeinä pahoinpitelyinä. Mies kiistää myös muita syytteitä, kuten esimerkiksi syytteet tuhotyöstä ja poliisiin kohdistuneesta murhan yrityksestä.

Puolustuksensa mukaan mies tulisi tuomita alentuneesti syyntakeisena.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja