Kuopion kouluhyökkäyksessä kuolleen naisen aviomies kertoi poliisille suunnattomasta tuskastaan – "Elämäni on täysin romahtanut"

0:54
Esitutkintamateriaali paljastaa kaaoksen luokkahuoneessa Kuopion miekkahyökkäyksen jäljiltä. Katso poliisin ottamat kuvat videolta.

Kuopiossa Savon ammattiopiston tiloissa viime lokakuussa tapahtuneessa miekkahyökkäyksessä kuoli nuori nainen. Poliisi haastatteli naisen aviomiestä tapauksen esitutkinnassa. Mies kertoi koko elämänsä romahtaneen naisen kuoleman myötä.

Vuonna 1996 syntynyt nainen kuoli, kun miekkamies hyökkäsi Savon ammattiopiston tiloihin Kuopiossa viime lokakuussa.

Nainen oli Ukrainan kansalainen. Hän oli kuitenkin asunut ja mennyt naimisiin Suomessa jonkin aikaa ennen lokakuun tapahtumia. Aviopuolisoonsa nainen oli tutustunut noin viisi vuotta sitten.

Aviomiestä kuultiin tapauksen esitutkinnassa asianomaisena.

Koulu sujui hyvin

Mies kertoi poliisille, että nainen oli aloittanut opintonsa ammattiopistossa vasta aiemmin samana syksynä. Koulussa oli sujunut miehen mukaan todella hyvin. Naisen oli tarkoitus valmistua kahdessa vuodessa. Koulun ohella nainen oli käynyt myös töissä.

Luonteeltaan nainen oli miehen mukaan hyvä ja ystävällinen – sellainen, joka tuli kaikkien kanssa toimeen.

– Hän oli kaikkien kanssa kaveri. Hän oli erittäin sosiaalinen, mies kuvaili vaimoaan.

Pariskunta oli suunnitellut hankkivansa lapsia ja perustavansa perheen.

Suunnitelmat romuttuivat kuitenkin kaikista järkyttävimmällä tavalla, kun nainen menehtyi miekkamiehen hyökättyä ammattiopiston opetustilaan tiistaina 1. lokakuuta 2019.

"Täällä on enää vain huonoja muistoja"

Aviomies kuuli asiasta sen jälkeen, kun hän oli saanut tiedon väkivaltaiskusta, eikä ollut saanut vaimoaan kiinni puhelimitse. Mies oli mennyt sairaalaan, missä poliisi oli kertonut suru-uutisen.

Poliisikuulusteluissa mies avautui suunnattomasta tuskastaan, jonka tapahtunut oli aiheuttanut.

– Elämäni on tämän tapauksen johdosta täysin romahtanut, enkä voi enää asua täällä Kuopiossa, mies tilitti kuulustelijalle.

– Minulla ei ole enää mitään syytä jäädä tänne. Täällä on enää vain huonoja muistoja, mies jatkoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja