Mainos

Palestiinan presidentti Abbas tapasi Putinin

Abbas ja Putin vaativat uutta tarmoa Lähi-idän rauhanprosessiin.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on saanut vahvistuksen siitä, että Venäjä tukee ahdinkoon joutunutta palestiinalaishallintoa sekä Lähi-idän rauhanprosessia.

Abbas tapasi tänään presidentti Vladimir Putinin Sotshin lomakohteessa Mustanmeren rannalla. Presidentit keskustelivat muun muassa niin sanotun Lähi-idän kvartetin eli Venäjän, Yhdysvaltain, EU:n ja YK:n roolista sekä tiekartaksi kutsutusta rauhansuunnitelmasta.

-Neuvottelut ovat ainoa tie eteenpäin, Abbas korosti.

-Odotamme Israelin uuden johdon liittyvän seuraamme neuvotteluihin, sillä olemme sen kumppaneita ja uskomme neuvotteluratkaisuun.

Israel on uuden pääministerinsä Ehud Olmertin johdolla kieltäytynyt toistaiseksi neuvottelemasta Hamas-johtoisen palestiinalaishallinnon kanssa.

Putin vahvisti, että Venäjä tukee rauhanprosessia ja pitää itseään palestiinalaisten vankkumattomana ystävänä.

Venäjästä on tullut yksi palestiinalaishallinnon tärkeimmistä tukijoista sen jälkeen, kun EU ja Yhdysvallat päättivät jättää sen poliittisesti eristyksiin ja ilman taloudellista tukea äärijärjestö Hamasin valtaannousun jälkeen. Syynä oli Hamasin jyrkkä kieltäytyminen Israelin valtion tunnustamisesta sekä väkivallasta irtisanoutumisesta.

Lähi-idän kvartetin edustajat sopivat äskettäin perustavansa väliaikaisen rahaston, jonka kautta palestiinalaisia voitaisiin tukea olematta suoraan tekemisissä Hamasin hallinnon kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.