Mainos

Pakkaset palaavat lähes koko maahan – tiet jäätyvät

Sää kylmenee loppuviikolla. Ajokeli on huono ja tiet liukkaita pakastumisen takia.

Tänään lämpötilat ovat olleet vielä plussalla maan etelä- ja keskiosassa. Sää kylmenee illan ja yön aikana niin, että lähes koko maassa ollaan jo aamulla pakkasen puolella. Vain etelä- ja länsirannikolla lämpötilat ovat nollan tuntumassa. Yöllä ja aamulla satelee paikoin räntää tai lunta maan etelä- ja keskiosassa.

– Ajokeli on aamulla huono pakastumisen ja räntäsateiden takia. Tienpinnat jäätyvät ja ovat liukkaita, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Torstai on suuressa osassa maata enimmäkseen poutainen päivä, mutta paikoin varsinkin idässä tulee heikkoa lumisadetta. Lämpötilat ovat yleisesti 5-10 astetta keskiviikkoa kylmempiä. Maan etelä- ja keskiosassa ollaan 0…-5 asteessa, Keski- ja Pohjois-Lapissa pakkasta on torstaina jo -10…-15 astetta.

Perjantaina maan etelä- ja keskiosan yli kulkee lumisadealue. Viikonlopuksi sää kylmenee edelleen. Lauantai on monin paikoin aurinkoinen pakkaspäivä. Etelässäkin voi lauantaina olla jo -10 astetta, pohjoisessa -20.

Tämän hetken ennusteen mukaan sunnuntaina sää pilvistyy ja alkaa lauhtua uudelleen. Myös sateita on luvassa. Sateet ainakin alkavat lumena koko maassa, mutta voivat muuttua vetisemmiksi lännessä.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, tiesää, kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso keskiviikosta perjantaihin ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.