Päivi Räsänen oli lähellä menettää kävelykykynsä 10 vuotta sitten – olisi halvaantunut ilman leikkausta

Kumpaa totella: Lakia vai omaatuntoa? 15:31

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo Cafe Lanzarote -podcastissa lähes halvaantuneensa kymmenen vuotta sitten. Räsänen pohtii myös ristiriitatilannetta, jossa vastakkain ovat valtion etu ja Jumalan sana.

Päivi Räsänen vieraili elokuun alussa Huomenta Suomessa keskustelemassa siitä, totellako lakia vai omaatuntoa. Katso haastattelu yllä!

Vuosina 2011–2015 Suomen sisäministerinä työskennellyt kansanedustaja Päivi Räsänen (kd), 58, kertoo Cafe Lanzarote -podcastissa lähes menettäneensä kävelykykynsä kymmenen vuotta sitten.

– Minulta leikattiin tosi paha iskias, joka olisi halvaannuttanut minut, Räsänen sanoo.

– Siis ihan päivystyksenä jouduttiin leikkaamaan, että lääkäri sanoi, että minä en olisi koskaan enää kävellyt, jos ei oltaisi leikattu. Ja se onnistui aivan loistavasti se leikkaus, että nyt juoksen ja kävelen. Eli minä ajattelen, että Jumalan tahto on se, että me tehdään hyvää.

Räsänen pohtii haastattelussa myös sitä, miten hän toimisi ristiriitatilanteessa, jossa vastakkain olisivat valtion etu ja Jumalan sana. Räsänen toimisi jälkimmäisen mukaan.

– Kyllä minä ajattelen, että silloin tulee enemmän sitä omantunnon ääntä ja Jumalan sanaa totella, koska ajattelen, että Jumala on kuitenkin se ylin auktoriteetti. Että Jumala on eduskunnan, hallituksen, tasavallan presidentin ja näiden korkeiden auktoriteettien yläpuolella, kansanedustaja toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat