Aborttikohu: Päivi Räsänen puolustaa blogissaan Timo Soinia – suitsuttaa myös Jyrki Kataista: "Osoitti arvostusta vakaumukselleni"

Abortti politiikan välineenä 7:21

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on ottanut blogissaan kantaa ulkoministeri Timo Soinia (sin.) ympäröivään kohuun.

Huomenta Suomessa keskusteltiin tänään abortista politiikan välineenä. Katso video!

Soini kiitteli viime viikolla blogissaan Argentiinan päätöstä hylätä lakiesitys, joka olisi sallinut abortin 14:lle raskausviikolle asti.

Kirjoitus on herättänyt runsaasti keskustelua, ja SDP päätti tänään kutsua opposition syksyn alussa koolle pohtimaan välikysymystä Soinin asemaa koskien.

Räsäsen mukaan aikeet osoittavat "huonoa harkintaa ja vakaumuksen vähättelyä".

– Toivon, että tästä arvottomasta näytelmästä ymmärrettäisiin ajoissa perääntyä, Räsänen laukoo kirjoituksessaan.

Räsänen vetoaa kirjoituksessaan aborttikysymysten eettiseen herkkyyteen.

Kehuja ex-pääministerille

Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) hallituksissa sisäministerinä toiminut, tällä hetkellä oppositiossa istuva Räsänen kehuu kirjoituksessaan estoitta myös Kataista.

Räsänen katsoo Kataisen olevan vakaumusta kunnioittava poliitikko.

– Hän oli monessa syvässä arvokysymyksessä täysin eri linjoilla kanssani, mutta osoitti arvostusta vakaumukselleni, Räsänen kirjoittaa.

Räsänen itse herätti sisäministeriaikanaan suurta kohua muun muassa sanomalla, että kristitty joutuu miettimään toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

– Mieleeni on jäänyt keskustelu, jossa hän totesi ymmärtävänsä sen, että mielipiteistä voidaan tehdä kompromisseja, mutta vakaumus ei ole kaupan, Räsänen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat