Päivi Räsänen kritisoi drag-taiteilijoiden lapsille pitämiä satutunteja – Cristal Snow näpäyttää: "Et tiedä mistä sä puhut"

Poliisi joutui poistamaan häiriköitä lasten drag-satuhetkitapahtumasta - MTV paikalla 7:08
Katso video: Näin Gaylien 2000 -hahmoa esittävä taiteilija sekä Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara kertovat tapahtumista.

Cristal Snow vastasi Päivi Räsäsen postaukseen napakasti.

Drag-artistien lapsille vetämät satutuokiot ovat nousseet puheenaiheeksi etenkin sen jälkeen, kun joukko mielenosoittajia yritti estää viime viikolla keskuskirjasto Oodissa järjestetyn lasten satuhetken. Satuhetken vetäjänä toimi Gaylien 2000 -taiteilijanimellä esiintyvä drag-artisti.

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoi Twitter-päivityksessään pitävänsä tällaisia satuhetkiä "huolestuttavana ilmiönä".

– Pidän naisiksi pukeutuneiden dragmiesten satutunteja lapsille huolestuttavana ilmiönä, enkä ymmärrä mikä muu pointti tuossa on, kuin indoktrinoida lapset pride-ideologiaan, jossa halutaan muuttaa kahteen sukupuoleen perustuva luonnonjärjestelmä "sukupuolen moninaisuuteen", Räsäsen twiitissä lukee.

Twiitin perään on kirjoitettu aihetunnisteeksi Oodi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Räsäsen twiitti on aiheuttanut runsaasti keskustelua. Osa twiittaajista on Räsäsen kanssa samoilla linjoilla, ja osa puolestaan kritisoi ja kyseenalaistaa tämän päivitystä.

Myös drag-artisti ja juontaja Cristal Snow kommentoi Räsäsen twiittiä sekä Instagramissa että Twitterissä.

– Minä olen drag-artisti, joka kirjoittaa lapsille koko perheen seikkailuromaanisarjaa ja lukenut mun siskonlapselle mun Penni Pähkinäsydän kirjoja siitä asti, kun hän oli viiden vanha. Arvaa mitä hän on tästä oppinut: suvaitsevaisuutta ja empatiaa. Istu alas Päivi. Istu alas, Snow kirjoittaa Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Snow tarjoutui vetämään lapsille satutunteja dragiin sonnustautuneena.

– Voi Päivi Räsänen sä et tiedä mistä sä puhut! Hei, mutta jos haluatte kirjastoonne drag-queenin lukemaan niin minähän tulen. Tuon vielä oman kirjani mukaan! Jos joku yritys olis kiinnostunut sponsoroimaan ja kattamaan kuluja niin ottakaa yhteyttä! Rakkaus voittaa lopulta. Rakkaus ja emptia! Pride ympäri vuoden! Snow kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat