Mainos

Päivi ja Paavo kihloihin

Pääministeri Paavo Lipponen ja hänen avopuolisonsa filosofian maisteri Päivi Hertzberg ovat menneet kihloihin. Sormuksia vaihdettiin jouluaattona.

Kihlajaisten yksityiskohdista ei haluta kertoa julkisuuteen. Lipponen on muutoinkin ollut haluton puhumaan yksityisasioistaan julkisuudessa. Nuoripari ei liioin paljasta, koska hääkellot soivat. Kuitenkin kihlaus merkitsee periaatteessa avioliittolupausta.

Lipponen muutti taannoin asumaan yhteen Päivi Hertzbergin ja tämän tyttären Cecilian kanssa. Viime kuukausina pariskunta on ollut melko näkyvästi julkisuudessa. Lipposen virallisluonteisissa henkilötiedoissakin mainitaan nykyisin Hertzberg avopuolisona.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla nuoripari kuului kuvatuimpien joukkoon. Kihlausta on osattu jo odottaakin. Esimerkiksi Ruotsin pääministeri Göran Persson uteli kovasti Lipposen aikeista STT:n haastattelussa jo viime keväänä. Joulun alla radion haastattelutunnilla Lipposelta kyseltiin jälleen hänen kotiasioistaan. Lipponen kertoi kopistaneensa juuri päivää aiemmin perheen matot. Suhteen virallistamisesta hän ei kuitenkaan paljastanut. Hän kertoi, että hän ja Päivi käsittelevät asiaa keskenään, ja käsittely on kesken.

Valtaosa kansalaisista on ilmeisesti pannut varsin myönteisesti merkille Lipposen suhteen. Pariskunta on julkisuudessa suorastaan säteillyt onnea. Toisaalta on niitäkin, jotka edelleen pitävät yhdessä asumista ilman avioliittoa paheellisena asiana. Esimerkiksi Oulun piispa Olavi Rimpiläinen kehotti Lipposta viime keväänä lehtihaastattelussa avioitumaan pikaisesti.

Sulhasen ja morsiamen ikäero on myös nostattanut joidenkin kulmakarvoja. Kolmikymppinen Hertzberg on itse asiassa pari vuotta nuorempi kuin Lipposen ainoa tytär. Pääministeri itse täyttää huhtikuussa 57 vuotta.

Lipposen yli 30 vuotta kestänyt avioliitto päättyi toissa syksynä lopullisesti eroon. Pari oli tehnyt vaikeaa eroa jo pitkään. Hertzberg erosi ensimmäisestä miehestään yli kaksi vuotta sitten. Lipponen ja Hertzberg ovat kaiketi tutustuneet politiikan pyörteissä. Päivi Hertzberg tunnetaan kunnallispoliitikkona. Hän on sosiaalidemokraattinen edustaja Helsingin kaupunginvaltuustossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.