Paistettu siika, antiboise-kastike ja pannacotta

Paistettu siika

  • 4 siikafilettä á 150 g
  • 4 latva-artisokkia
  • 1 sitruuna
  • 2 gem-salaattia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita paistamiseen

Putsaa siikafileet ja nypi ruodot. Poista päätypalat ja tee viillot nahkaan. Paista kovassa lämmössä paistinpannulla nahkapuolelta. Mausta suolalla.

Leikkaa latva-artisokista lehdet pois. Kuori. Keitä sitruunalla ja suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Poista "hius". Kuutioi. Leikkaa salaatista kanta pois ja irroita lehdet. Huuhtele. Paista latva-artisokkien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Antiboise-kastike

  • 4 luumutomaattia
  • 4 rkl mustia calamata-oliiveja
  • 5 lehteä basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sitruunan mehua

Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Pilko oliivit. Hienonna basilika. Lämmitä oliiviöljy ja lisää oliivit, tomaattikuutiot sekä basilika julienne. Mausta pippurilla ja sitruunan mehulla. Anna maustua hetki.

Valkosuklaa-pannacotta

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 100 g valkosuklaata
  • ½ dl sokeria
  • mansikoita
  • karhunvadelmia

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Pilko marjat ja lisää sokeri. Laita kelmun ja folion alle vesihauteeseen n. 15 minuutiksi mehustumaan. Kuumenna kerma ja maito halkaistun vaniljatangon sekä sokerin kera. Poista vaniljatanko. Ota siemenet talteen ja lisää kerma-maidon sekaan. Lisää valkosuklaa hieman jäähtyneeseen massaan. Purista liivatteista vesi pois ja lisää joukkoon. Siivilöi. Kaada tarjoiluvuokiin ja jäähdytä.

(Liemessä 9.3.2006)

Lue myös:

    Uusimmat