Päihitä pahanhajuinen hengitys näillä kahdeksalla tehokeinolla

Pahanhajuinen hengitys on sekä nolo että kiusallinen vaiva. Tuhoa pahat tuoksut hengityksestäsi näillä kahdeksalla tehokkaalla konstilla!

Kuoriiko hengityksesi maalin seinistä ja karkotatko ihmiset ympäriltäsi vain hengittelemällä? Kokeile alla olevaa kahdeksaa nerokasta keinoa eliminoidaksesi pahat hajut uloshengityksestäsi.

1. Kiinnitä parempaa huomiota suunhoitoon

Ensimmäinen, ja ehkä tärkein, hengityksen raikastaja on hyvän suuhygienian ylläpito. Reiät, karies ja ientulehdus lisäävät omalta osaltaan epämiellyttävien hajujen syntymistä suussa. Pitääksesi ieanrajat puhtaana plakista ja bakteereista, harjaa hampaat vähintään kahdesti päivässä ja ota tavaksesi käyttää myös hammaslankaa päivittäin. Pyri myös tarkastuttamaan hampaasi vähintään kahdesti vuodessa.

2. Puhdista myös kieli

Monet laiminlyövät kielen puhdistuksen kokonaan. Kielen pinta on kuitenkin erittäin otollinen kasvualusta haitallisille bakteereille ja huonosti puhdistettu kieli on myös potentiaalinen syypää ikävään hengitykseen. Paras tapa puhdistaa kieli onkin harjata sitä pehmein vedoin takaa eteen käyttäen apuna pehmeää hammasharjaa. Ihmisten kielen rakenne vaihtelee kuitenkin paljon, ja syviä uria täynnä olevan kielen puhdistukseen onkin syytä kysyä neuvoa hammaslääkäriltäsi.

3. Vähennä sokeria

Sokerittomat pastillit ja purukumit ovat hyvä tapa haisevan hengityksen peittoon. Jos kuitenkin käytät makeutettujen tuotteiden sijasta paljon sokeria sisältäviä naposteltavia, et saa hengityksen hajua kuriin. Pysyttele siis sokerittomissa vaihtoehdoissa, ja estät bakteereita ravitsemasta itseään sokerilla.

4. Juo riittävästi

Ihmisen sylki sisältää runsaasti suun bakteereja tappavia entsyymejä. Muista siis huolehtia riittävästä vedensaannista – vähintään kahdeksan lasillista päivässä – ja suusi ei pääse kuivumaan Saharan autiomaaksi. Myös suu auki nukkuminen tai tietyt lääkeaineet voivat kuivattaa suuta ja aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

5. Syö leipää

Karppaajille tuttu matalahiilihydraattinen ja proteiinipitoinen ruokavalio aiheuttaa tutkitusti todella pahan hajuista hengitystä! Kun elimistö on ketoosissa, eli rasvaa polttavassa tilassa, kehon polttoaineena toimivat hiilihydraatit puuttuvat. Tällöin elimistöön vapautuu ketoneja, jotka poistuvat suun kautta. Ketonien aiheuttama haju ei ole miellyttävä, joten ensi kerralla marketissa käydessäsi tartu ainakin ruisleipään.

6. Pidä teetauko

Teen juomisella on tunnetusti rauhoittava vaikutus. Tämän lisäksi teellä on hengitystä raikastava vaikutus. Amerikkalaisyliopiston tutkimus kertoo, että mustan ja vihreän teen sisältämät polyfenolit auttavat tappamaan pahaa hajua aiheuttavia bakteereita. Kokeile siis esimerkiksi kupillista inkiväärillä maustettua sitruunateetä ja saatat yllättyä!

7. Käytä mausteita

Kardemumma sisältää voimakkaita antibakteerisia ominaisuuksia, joita on käytetty jo vuosisatojen ajan luonnon omana hengityksen raikastajana. Kardemummakasvit sisältävät paljon Kineoli -nimistä aineitta, jolla on voimakkaita desinfioivia vaikutuksia. Kokeile siis purukumin sijasta pureskella muutama kardemumman siemen, tai vaihtoehtoisesti myös fenkolin siemenet desinfioivat suuta.

8. Mene lääkäriin

Jos olet kokeillut hammaslääkärillä käyntiä sekä kaikkia muita yllä olevia keinoja tuloksetta, kannattaa varata aika lääkärille. Krooninen pahanhajuinen hengitys voi nimittäin kieliä useista ruoansulatuskanavan sairauksista, diabeteksesta tai maksa- ja munuaisvaivoista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja