Mainos

PAF:n tuomiot kaatuivat hovissa

Turun hovioikeus on hylännyt Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAF:n johtohenkilöitä vastaan nostetut syytteet arpajaisrikoksesta.

Ahvenanmaan käräjäoikeus tuomitsi viime marraskuussa PAF:n markkinointijohtajan Patrik Hellmanin, toimitusjohtajan Lars-Olof Porkon ja hallituksen puheenjohtajan Christer Janssonin sakkorangaistuksiin arpajaislain rikkomisesta.

Syyttäjä oli käräjäoikeudessa vaatinut usealle PAF:n johtohenkilölle rangaistusta muun muassa siksi, että Ålands Penningautomatföreningenin jaosto PAF Online oli julkistanut urheiluvedonlyöntivälityksen internetissä. Internetpeliä oli markkinoitu Suomessa maakunnan ulkopuolella muun muassa bussikampanjan avulla, lehti-ilmoituksin, suoramainonnalla sekä mainoksilla ohjelmalehdissä.

Internetsivusto oli kokonaisuudessaan käännetty suomeksi. Valtaosa pelaajista oli mannersuomalaisia. Pelitoiminta oli perustunut Ahvenanmaan maakuntahallituksen päätökseen. Käräjäoikeus katsoi, että PAF rikkoi arpajaislakia toimeenpanemalla arpajaisia ilman asianmukaista lupaa Ahvenanmaan ulkopuolella.

Markkinoinnista ei kieltoa

Turun hovioikeus katsoi maanantaina antamassaan tuomiossa, että arpajaislaki ei sisällä markkinointikieltoa, vaan kieltää luvatta toimeenpannut arpajaiset. Hovioikeus päätyi ratkaisussaan siihen, että arpajaisten toimeenpanemiseen liittyy jonkinlaisia markkinointia, joka ei kuitenkaan itsessään vielä täytä toimeenpanemisen tunnusmerkistöä.

-Kyseessä olevassa tapauksessa internetserveri on sijainnut Maarianhaminassa ja myös PAF:n johto ja hallinto on Ahvenanmaalla. Näillä perusteilla ei aktiivista markkinointia voida rinnastaa arpajaisten toimeenpanemiseen.

-PAF:n suunnattu ja voimakaskin markkinointi ei ole ollut kiellettyä, koska pelien toimeenpaneminen on tapahtunut Ahvenanmaalla asianmukaisen toimiluvan puitteissa, sanoo hovioikeus.

Hovioikeus hylkäsi kaikki syytteet ja määräsi valtion korvaamaan syytteessä olleiden ja Ålands Penningautomatföreningenin oikeudenkäyntikulut yhteensä 73 500 eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.