Paavo Lipponen: Suomessa uhkaillaan jo ruotsinkielisiäkin – kansallismielisyyden lietsomiseen puututtava

25:04

Paavo Lipponen kommentoi Studio55.fi-lähetyksessä, että menneisyydestä tulisi ottaa oppia, sillä eristäytymisellä ei ole hyvät seuraukset.

Poliitikko ja energiateollisuuden konsultti Paavo Lipponen sanoo, että tällä hetkellä voidaan olla huolestuneita vallitsevasta henkisestä ilmapiiristä.

– Venäjä on eristäytymässä henkisesti ja Suomessakin on minusta vähän menty taaksepäin. Eli täällä tällainen kauna ja muukalaisvieroksunnan lietsonta ovat hyväksyttäviä sellaisella tavalla, että siihen odottaisi kyllä puututtavan vähän tiukemmin, Lipponen sanoi lähetyksessä.

Lipponen pitää tärkeänä menneisyyden läpikäymistä ja siitä oppimista. Hyvinä esimerkkeinä hänestä ovat Saksa ja Suomi. Sen sijaan Venäjän tapa toimia ei hänestä ole hyvä.

– Venäjällä taas ollaan rakentamassa Venäjän suuruutta, se on siellä pääasiana. Pitäisi ottaa menneisyydestä oppia siinä, että tällainen eristäytyminen ja kansallismielisyyden lietsominen, siitä ei ole hyvät seuraukset.

Eristäytyminen ja kansallismielisyyden lietsonta voivat aiheuttaa riskejä myös Suomelle.

– Suomen riski on nimenomaan siinä, että täältä lähtee esimerkiksi ruotsinkielisiä pois, etteivät saa kadulla turpiin, niin kuin tulee tällaisia uhkauksia. Kyllä tässä tarvitaan noita oppeja menneisyydestä. Jäljet pelottavat, jos ei ajoissa puututa asioihin.

Mitkä asiat ovat johtaneet Lipposen mukaan tähän taantuneeseen tilaan? Kuinka sosiaalinen media on hänestä vaikuttanut asiaan? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja