Paavin kommentti, joka suututti Merkelin

Paavi Franciscus kertoo suututtaneensa Saksan liittokanslerin Eurooppa-vertauksellaan. Paavi sanoo italialaislehden haastattelussa Merkelin soittaneen hänelle tuohtuneena. Merkel puolestaan ei muista kyseistä puhelua lainkaan.

Paavi kertoo italialaisen Corriere della Sera -lehden haastattelussa, että Merkel soitti hänelle ilmaistakseen suuttumuksensa katolisen kirkon johtajan Euroopan parlamentin istunnossa pitämän puheen johdosta.

Paavi vertasi marraskuussa 2014 Strasbourgissa Eurooppaa steriiliin (hedelmättömään) naiseen.

– Hän soitti minulle suuttuneena, koska olin verrannut Eurooppaa steriiliin naiseen, sellaiseen, joka ei pysty saamaan lapsia. Hän kysyi, ajattelenko todella, että Eurooppa ei voi saada lapsia, paavi muistelee italialaislehdelle.

– Vastasin, että kyllä Eurooppa voi vielä lapsia saada, koska sen juuret ovat vahvat ja syvään juurtuneet, ja koska synkimpinä hetkinä se on aina osoittanut neuvokkuutta, Paavi kertoo vastanneensa.

EU-parlamentissa pitämässään puheessa Paavi vertasi Eurooppaa, vanhaa mannerta, raamatun kertomukseen Abrahamin vaimosta Saarasta, joka kokee ihmeen ja synnyttää lapsen 90-vuotiaana. Paavi puuttui vertauksella Euroopan alhaisiin syntyvyyslukuihin.

Merkel itse ei muista soittaneensa Paaville aiheesta. Merkelin tiedottaja kuitenkin vakuuttaa, että ”liittokansleri arvostaa erittäin paljon tapaamisia Paavin kanssa”

Lue myös:

    Uusimmat