Mainos

Paavin kommentti, joka suututti Merkelin

Paavi Franciscus kertoo suututtaneensa Saksan liittokanslerin Eurooppa-vertauksellaan. Paavi sanoo italialaislehden haastattelussa Merkelin soittaneen hänelle tuohtuneena. Merkel puolestaan ei muista kyseistä puhelua lainkaan.

Paavi kertoo italialaisen Corriere della Sera -lehden haastattelussa, että Merkel soitti hänelle ilmaistakseen suuttumuksensa katolisen kirkon johtajan Euroopan parlamentin istunnossa pitämän puheen johdosta.

Paavi vertasi marraskuussa 2014 Strasbourgissa Eurooppaa steriiliin (hedelmättömään) naiseen.

– Hän soitti minulle suuttuneena, koska olin verrannut Eurooppaa steriiliin naiseen, sellaiseen, joka ei pysty saamaan lapsia. Hän kysyi, ajattelenko todella, että Eurooppa ei voi saada lapsia, paavi muistelee italialaislehdelle.

– Vastasin, että kyllä Eurooppa voi vielä lapsia saada, koska sen juuret ovat vahvat ja syvään juurtuneet, ja koska synkimpinä hetkinä se on aina osoittanut neuvokkuutta, Paavi kertoo vastanneensa.

EU-parlamentissa pitämässään puheessa Paavi vertasi Eurooppaa, vanhaa mannerta, raamatun kertomukseen Abrahamin vaimosta Saarasta, joka kokee ihmeen ja synnyttää lapsen 90-vuotiaana. Paavi puuttui vertauksella Euroopan alhaisiin syntyvyyslukuihin.

Merkel itse ei muista soittaneensa Paaville aiheesta. Merkelin tiedottaja kuitenkin vakuuttaa, että ”liittokansleri arvostaa erittäin paljon tapaamisia Paavin kanssa”

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.