Päätös meni läpi puoluekokouksessa: Vihreät haluaa laajan selvityksen kannabiksen laillistamisesta

4:39
Vihreät tekee selvityksen kannabislain uudistamisesta – näin puolue kommentoi

Vihreiden kanta viikonlopun puoluekokouksessa puhuttaneeseen kannabiksen laillistamiseen on selvinnyt. Puolue haluaa kannabislainsäädännön uudistamisesta Suomessa kattavan selvityksen. 

Päätös meni läpi, mutta viivästyi aamupäivästä teknisistä syistä, kertoo puoluekokousta seuraava MTV Uutisten politiikan toimittaja Ossi Rajala.

Päätös on kompromissi muun muassa Vihreiden nuorten ehdottamasta aloitteesta, joka olisi kumonnut kannabiksen ”kieltolain”.

– Tällä hetkellä kannabiksen käyttäjille suurin haitta käytöstä aiheutuu sen laittomuudesta ja siitä seuraavista asioista, ei itse päihteestä. Yksi kannabiksen käytön merkittävimmistä haitoista on 5–10 vuotta poliisin tietojärjestelmässä oleva merkintä, joka esimerkiksi vaikeuttaa työnsaantia ja syrjäyttää yhteiskunnasta. Kannabiksen kieltolaki ei ole vähentänyt käyttöä, vaan kannabiksen käyttö on viime vuosien aikana päinvastoin lisääntynyt, aloitteessa sanottiin.

Vihreät nuoret tviittaavat, että nyt teetettävä selvitys tarkastelee muissa maissa vapauttamisesta saatuja kokemuksia.

Vihreiden mukaan nykyinen huumausainepolitiikka ei ole onnistunut vähentämään kannabiksen haittoja.

MTV Uutiset seuraa puoluekokouksen tapahtumia paikan päällä.


Juttua korjattu kello 14.00. Otsikkoon ja jutun alkuun korjattu, että vihreät haluaa selvityksen lainsäädännön uudistamisesta. Vihreät ei teetä selvitystä, kuten jutussa alun perin luki. Juttuun ja otsikkoon lisätty myös se, että päätös meni läpi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja