Pääsyrajana amputaatio tai selluliitti: Nämä ovat maailman oudoimmat kauneuskilpailut

Maailman oudoimmissa kauneuskilpailuissa osallistujilta ei useinkaan vaadita missin mittoja. Joskus pääsyvaatimuksena on puuttuva raaja, hyvä moraali, ylipaino tai vaikkapa tuomio siperialaisessa vankilassa. Kisat listasi nbcnews.com.

Miss Maamiina: menetetyn raajan tilalle uusi

Miss Maamiina -kilpailua pidetään Angolassa ja Kambodzassa. Sen perusti taiteilija Morten Traavik, joka halusi tuoda huomiota niille 44 000 ihmiselle, jotka ovat loukkaantuneet maamiinoista Kambodzassa. Kilpailun motto on: "Kaikilla on oikeus tuntea itsensä kauniiksi". Osanottajat valitsee vammaisjärjestö, ja voittaja saa oman proteesin.

Miss Kauniit Moraalit: tultava toimeen äidin kanssa

Saudi-Arabiassa järjestettävässä Miss Kauniit Moraalit -kilpailussa voittajia ei valita sen perusteella, kuka keikistelee kauneimmin uimapuvussa. Kirkkaimman kruunun saa se, joka osoittaa eniten kunnioitusta vanhempiaan kohtaan. Tuomarit seuraavat, miten osanottaja käyttäytyy äitinsä seurassa.

Miss Jumbo -kuningatar: muodokkaalle voittajalle liikuntaohjelma

Thaimaassa pidettävän Miss Jumbo -kuningatar-kilpailun osanottajan täytyy painaa ainakin 80 kiloa. Monet kilpailijat ovat olleet lähes 140-kiloisia. Tavoitteena on tuoda kunniaa muodokkaille naisille. Joidenkin mielestä se, että tapahtumapaikkana on norsujen suojelusalue ja tavoitteena nostaa tietoisuutta maan kutistuvasta elefanttikannasta, on kuitenkin myös loukkaavaa. Voittaja saa rahapalkinnon lisäksi kotitreeniohjelman sekä muita laihduttamisen apukeinoja.

Miss Atomi: pönkitystä ydinvoimalle

Venäjällä pidettävään Miss Atomi -kisaan osallistuvat naiset työskentelevät ydinvoimateollisuudessa. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Tavoitteena on parantaa kiistellyn alan imagoa.

Miss Muovi Unkari: leikkaus pääsyraja

Miss Muovi Unkari -kisassa keinotekoiset ulkonäön parantelut eivät ole pelkästään sallittuja vaan vaadittuja. Pelkkä Botox tai muut pistokset eivät riitä osallistumisoikeuteen: kruunua tavoittelevien on täytynyt käydä veitsen alla.

Miss Kevätkauneus: Siperian vankien kauneuskilpailu

Miss Kevätkauneus -kilpailu alkoi vuonna 1990 eräässä siperialaisessa vankilassa. Siihen osallistuvat kilpailevat vapaudesta ja ehdonalaiseen vapauteen pääsemisestä. Kilpailussa on kolme kategoriaa: kreikkalaiset jumalattaret, kukkapuvut ja kuvitteelliset univormut. Kutakin näistä osioista varten kilpailijat suunnittelevat unelmien vankila-asunsa.

Miss Klingon-valtakunta: Star Trek -fanien unelma

Miss Klingon-valtakunta -kisa järjestetään vuosittaisessa Star Trek -tapaamisessa Atlantassa. Osanottajanaiset pukeutuvat joksikin Star Trekin Klingon-lajin hahmoista. Arvostelu tapahtuu paitsi kauneuden ja persoonallisuuden, myös kykyjen perusteella: suositeltavaa on esittää jokin klingonilainen taito.

Miss Kesyttämätön kauneus: muhkut ja kyhmyt eduksi

Kesyttämätön kauneus -kisa perustettiin vastalauseena perinteisiä kauneuskisoja kohtaan. Siihen osallistumista ei rajoita sukupuoli, muoto tai koko. Raskausarvet, selluliitti ja rypyt ovat vain eduksi. Idean isä Matthildur Helgadottir Jonudottir on kertonut, että tässä kisassa osanottajat eivät joudu kävelemään lavalla puolialastomina, elleivät itse niin halua.

Lähde: Nbcnews.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja