Kaikkien aikojen kuumimmat kurvit – Katso kuvat upeista tiimalasivartaloista!

Menneiden vuosikymmenten tähdet hurmasivat kurveillaan. Marilyn Monroen, Elizabeth Taylorin, Sophia Lorenin, Brigitte Bardot'n ja Bettie Pagen tapaisten tähtien muodokkailla vartaloilla oli yksi yhteinen piirre: huomattavan kapoinen uuma.

Täydellisen tiimalasivartalon salaisuus on lanteiden ja vyötärön suhteessa: mitä pienempi vyötärö, sitä upeammat kurvit. Uhkean poven ja muodokkaan lantion muodostama täydellinen symmetria oli ihanne, mutta ampiaisvyötäröinen tiimalasivartalo saattoi löytyä niin siroista, pyöreistä kuin urheilullisimmistakin raameista.

Tiimalasivartalon kriteeri on, että vyötärö on noin 20 senttiä lanteita ja rinnanympärystä kapeampi.

Tiimalasivartaloistaan tunnettuja olivat myös Gina Lollobrigida, Anita Ekberg, Ava Gardner ja Jayne Mansfield. Tuon ajan glamour-vartaloita ei ole Photo Shopilla ja kauneuskirurgialla käsitelty, vaan valokuvissa poseerasi luonnollisen sensuelleja kaunottaria.

Harva nykykaunotar yltää samoihin mittoihin kuin entisajan ihannetytöt. Esimerkiksi Marilyn saattoi olla muutoin monia nykytähtiä pyöreämpi, mutta hänen vyötärönympäryksensä oli noin 56 senttiä. Marilynin korsetteja ja uimapukuja esitelevässä näyttelyssä oli käytettävä erityisiä mallinukkeja, sillä nykyiset mitat ovat niin kaukana noista muodoista.

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat