Sipilä ei anna pääministerin ilmoitusta Suomea järkyttäneistä seksuaalirikoksista

Pääministeri Juha Sipilä ei ainakaan tässä vaiheessa anna pääministerin ilmoitusta Oulussa ja Helsingissä tapahtuneista seksuaalirikosepäilyjen johdosta. Näin pääministerin esikunta kertoi MTV Uutisille tänään.

Sekä Oulussa että Helsingissä on paljastunut useampia maahanmuuttajien tekemiä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikosepäilyjä.

Hallituksen valmistelutyö seksuaalirikosten estämiseksi on vielä kesken, eikä pääministeri Juha Sipilä ota kantaa siihen antaako hän ilmoituksen myöhemmässäkään vaiheessa.

SDP toivoi pääministerin ilmoitusta

Suurin oppositiopuolue SDP toivoi viime torstain kyselytunnilla pääministerin ilmoituksen. Koska pääministeri Sipilä ei itse tuolloin ollut paikalla, hän ei vastannut toiveeseen.

Perussuomalaiset toistivat tänään myös toivovansa ilmoituksen seksuaalirikosten johdosta, kun puolueen välikysymys ei saanut kannatusta muilta oppositioryhmiltä.

Perussuomalaiset kutsui viime torstaina muut oppositiopuolueet mukaan välikysymykseen sisäisestä turvallisuudesta, mutta tänään perussuomalaisille selvisi, että kukaan muu oppositioryhmä ei lähde siihen mukaan.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat päättivät viime viikolla yhteisistä linjoista millä viedä eteenpäin jo eduskunnassa olevat lakiesitykset seksuaalirikosten torjumiseksi. Esimerkiksi SDP:n mukaan olisi outoa esittää välikysymys, juuri kun puolueiden välillä on löytynyt yhteinen linjaus.

Käytännössä perussuomalaisten välikysymys oli sama kuin viime syksynä ja silloinkaan muu oppositio ei innostunut asiasta. Perussuomalaiset jätti tänään sen sijaan eduskunnalle keskustelualoitteen sisäisestä turvallisuudesta.

Myös kristillisdemokraatit esittivät tänään ajankohtaiskeskustelua seksuaalirikosten torjumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat