Pääministeri Antti Rinne torppasi sisäministeri Maria Ohisalon puheet: Pakolaispolitiikan linjaa ei ole muutettu – Italian torjumien turvapaikanhakijoiden vastaanotto "yksittäinen päätös"

Helsinki Pride -tapahtumaan osallistunut pääministeri Antti Rinne (sd.) kommentoi hallituksen sisällä syntynyttä erimielisyyttä siitä, onko Suomen pakolaispolitiikan linja muuttunut.

Hallitus päätti eilen Suomen ottavan kahdeksan turvapaikanhakijaa Sea Watch 3 -pelastusalukselta, jonka Italia on torjunut.

Edellinen hallitus kieltäytyi alkukeväästä ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita osana EU-taakanjakoa vedoten siihen, ettei vanhoja kiintiöitä ole hoidettu.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoikin eilen Ylelle, että kyseessä on linjanmuutos pakolaispolitiikkaan.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ehti älähtää jo samana iltana. Hänen mukaansa kyseessä on yksittäinen tapaus, ei uusi linja.

Pääministeri Rinne vahvisti Helsingin Senaatintorilla Kurvisen näkemyksen – linjaa ei ole muutettu.

– Tämä oli yksittäinen päätös, joka liittyy siihen, että yli 40 ihmistä on ollut kaksi viikkoa tuolla merellä. Halusimme nyt päättää puhenjohtajuuskauden alussa siitä, että otetaan tällä tavalla vastuuta – tällä kertaa, Rinne painotti.

– Suomen politiikkaan ei sinällään mitään erityistä muutosta ole tulossa, Rinne kommentoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja