Paahdettu porkkanakeitto

Julkaistu 03.11.2003 15:27(Päivitetty 14.02.2005 12:21)

(4-5 annosta)

Juuresten paahtaminen tuo jo tuttuun keittoon uuden vivahteen. (yhteensä litra pilkottuja kasviksia)

Kuvaaja Sanna PeurakoskiCopyright MTV Oy 2001/ Kotimaiset Kasvik

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 4 porkkanaa
  • 2 jauhoista perunaa
  • pala selleriä
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus muskottia
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 1-2 tl valkoviinietikkaa
  • Pinnalle:
  • paahdettuja sieniä, auringonkukansiemeniä ja raejuustoa

Kuori ja paloittele kaikki kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kasviksia öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla sekä muskotilla. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa 30-60 minuuttia (kasvisten koosta riippuen), kunnes ne ovat kypsiä.Laita kuumat kasvikset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Kaada päälle osa kuumasta kasvisliemestä ja soseuta. Lisää loput liemestä. Mausta vielä tilkalla viinietikkaa ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa kuivalla paistinpannulla paahdettuja sieniä ja auringonkukansiemeniä. Keiton päälle sopii nokare raejuustoa.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle