Mainos

Oulussa järjestettiin historiallinen pappisvihkimys

Ouluun maahanmuuttajana tullut sudanilainen anglikaanisen kirkon diakoni vihittiin anglikaanisen kirkon kaavan mukaisesti papiksi. Vastaavaa vihkimystä ei ole Suomessa aiemmin toimitettu.

Oulun tuomiokirkossa on järjestetty historiallinen pappisvihkimys. Ouluun maahanmuuttajana tullut sudanilainen anglikaanisen kirkon diakoni Amos Manga vihittiin anglikaanisen kirkon kaavan mukaisesti papiksi. Vastaavaa vihkimystä ei ole Suomessa aiemmin toimitettu.

Perusteen luterilais-anglikaaniselle yhteistoiminnalle antaa vuonna 1996 allekirjoitettu ekumeeninen Porvoon sopimus. Se yhdistää Pohjoismaiden ja Baltian luterilaisia kirkkoja sekä Britannian ja Irlannin anglikaanisia kirkkoja.

Pappisvihkimyksen toimitti kaksi piispaa: anglikaanien Euroopan hiippakunnan piispa David Hamid ja Oulun evankelisluterilaisen hiippakunnan piispa Samuel Salmi.

Papiksi vihitty Amos Manga työskentelee tällä haavaa anglikaanien suomalaisessa kappeliseurakunnassa. Hän palvelee Oulun alueella asuvaa laajaa sudanilaisten yhteisöä. Hänen työalueensa ulottuu kuitenkin ympäri Suomea.

Amos Manga on syntynyt Sudanissa vuonna 1966. Hän muutti Suomeen kolme vuotta sitten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.