Mainos

Osuuspankit nopeuttavat pankkituen takaisinmaksua

Osuuspankitkin kiirehtivät pankkituen takaisinmaksua valtiolle. Osuuspankkiryhmän pääjohtaja Antti Tanskanen sanoo, että osuuspankit maksavat tuen "nopeutetussa aikataulussa". Alunperin tuki oli tarkoitus maksaa seuraavien kolmen vuoden aikana.

Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa haastateltu Tanskanen sanoo, että tuesta on tullut pankeille mielikuvaongelma, josta on syytä päästä eroon mahdollisimman pian. Osuuspankki on saanut valtion pääomasijoitusrahaa 1,5 miljardia markkaa. Tanskanen ei halua vielä tässä vaiheessa sanoa, koska valtio tarkalleen ottaen rahansa saa.

Tuen takaisinmaksuun tarvittavat rahat osuuspankit aikovat lainata OKO:n nimissä ulkomailta. OKO:n täytyy Tanskasen mukaan neuvotella valtion kanssa, sillä se itse ei ole velkaa valtiolle. OKO:n nimissä otettava laina on tarkoitus kanavoida muutamalle kymmenelle ryhmään kuuluvalle pankille, joille pankkitukea on maksettu.

Merita Pankki lyhensi valtion pääomasijoitusta 1,7 miljardilla markalla syyskuussa. Vauhtia pankkituen takaisinmaksuun antaa pääomasijoituksen korko, joka nousee ensi vuoden alussa. Valtion pääomasijoitus pankkeihin oli yhteensä 7,7 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.