Mainos

Osuuspankin verkkopalveluhinnastoon muutos

Osuuspankin verkkopalvelumaksujen hinnastoon on merkitty ensi kuusta alkaen uusi maksukohta.

Kyseessä on henkilöasiakkaan tunnistuspalvelun kuukausimaksu, mutta hinnastoon merkitty 2,50 euron kuukausittainen maksu ei kuitenkaan vaikuta toistaiseksi pankin asiakkailta perittäviin palvelumaksuihin. Osuuspankin myyntikanavista vastaava osastonjohtaja Kai Koskela kertoo MTV:n uutisille, että kyseisessä tunnistuspalvelumaksussa ainoastaan varaudutaan mahdollisesti tulevaisuudessa tulevien vaatimusten ja uusien palvelujen varalle.

Asia liittyy liikenne- ja viestintäministeriön tunnistuslakiin, joka tuli voimaan viime syyskuussa. Vahvan sähköisen tunnistamisen lakiin sisältyi kuuden kuukauden siirtymäaika, johon mennessä tunnistusta tarjoavien tahojen oli tehtävä asiasta ilmoitus.

- Käytännössä pankkien Tupas-tunnistuspalvelu tuli uuden lain piiriin, ja se velvoitti tiettyihin toimenpiteisiin, kuten ilmoittautumiseen. Tällä hetkellä ei kuitenkaan oikein tiedetä, mitä viranomaiset meiltä tulevaisuudessa edellyttävät. He voivat tulevaisuudessa esimerkiksi edellyttää, että tunnistuspalvelua pystytään tarjoamaan myös irrallaan pankkiasiakkuudesta. Tämän takia asiaan on varauduttu ja maksu on merkitty valmiiksi hinnastoon, vaikka sitä ei vielä peritä.

Koskela painottaa, että muutoksella ei käytännössä ole sen isompaa merkitystä asiakkaille: verkkoasiointi ja -palvelut toimivat kuten aiemminkin eikä lisäkustannuksia ainakaan vielä tule.

Verkkopalvelutunnusten käyttö lisääntynyt huomattavasti

Verkkopalvelutunnusten käyttö on lisääntynyt viime aikoina melko paljon. Käyttöä tilastoi muun muassa Finanssialan keskusliitto.

- Tilastojen mukaan verkkopalvelutunnusten käyttö muuhunkin kuin pelkkään pankkiasiointiin kasvaa useita kymmeniä prosentteja vuodessa.

Osa kasvusta selittyy pankille tulevista uusista verkkoasiakkaista, mutta Koskelan mukaan vielä suurempi syy verkkopalvelutunnusten käyttöön löytyy lisääntyneestä verkkoasioinnista. Esimerkiksi verohallinto on ohjannut ihmisiä aktiivisesti verkkoon veroilmoitusten tekemisessä.

Muutamat pankit ovat jo alkaneet myydä sähköistä tunnistuspalvelua irrallaan pankkiasiakkuudesta.

- Henkilö voi saada pankista maksua vastaan tunnukset tunnistuspalvelua varten ilman, että hänellä olisi pankissa tiliä. Käsittääkseni muutamat pankit ovat jo tarjonneet tällaista palvelua, Koskela toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.