Mainos

Ostopaniikki jakartalaisella kauppatorilla

Tuhannet elintarvikkeiden loppumista pelkäävät indonesialaiset ryntäsivät tänään ostoksille pääkaupungin Jakartan keskustassa sijaitsevalle kauppatorille. Tilanne torilla oli sekasortoinen, mutta turvallisuusviranomaiset eivät puuttuneet asioihin.

Ihmiset yrittivät ostaa Pasar Senenin torilla riisiä, sokeria ja ruokaöljyä.
-Olen hädissäni, koska minun täytyy hankkia ruokaa perheelleni. Pelkään että ruoka loppuu, selitti eräs nainen torilla uutistoimisto Reutersin toimittajalle.

Indonesian hallituksen ministerit ovat yrittäneet rauhoitella ihmisiä. Indonesia on joutunut talouskriisiin, joka on maan pahin vuosikymmeniin. Indonesian presidentin Suharton velipuoli sanoi tänään julkistetussa haastattelussa, että Suharto eroaisi vasta kun voisi olla varma seuraajasta, joka pystyy vastaamaan maan taloudesta. Haastattelun mukaan Suharto haluaisi erota ja viettää enemmän aikaa lastenlastensa kanssa, mutta nykyinen talouskriisi pakottaa hänet siirtämään päätöstä asiassa.

Suharto, 76-vuotias entinen kenraali, ei ole vielä ilmoittanut, asettuuko hän ehdokkaaksi maaliskuun presidentinvaaleissa. Suharto on hallinnut jo kuusi 5-vuotiskautta. Julkisuudessa on Indonesiassa kuluneella viikolla vaadittu, että Suharto eroaa Indonesian valuutan romahduksen ja talouden huonon hoidon vuoksi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.