Oslossa 24-vuotiaan Heikin tappanut ruotsalaismies luovutettiin yön pimeydessä Norjaan – vangitsemisoikeudenkäynti alkaa iltapäivällä

Kansainvälisesti etsintäkuulutetun ruotsalaismiehen epäillään surmanneen jälleen 0:15
Videolla Interpolin epäillystä julkaisemat kuvat, kun mies oli etsintäkuulutettuna norjalaisen Heikin surmasta.

24-vuotiaan Heikki Bjørklund Palton surmasta epäilty ruotsalaismies on luovutettu Norjan viranomaisille Ranskasta.

Ruotsalaisen Makaveli Lindénin epäillään surmanneen Oslossa norjalaisen Heikki Bjørklund Palton lokakuussa viime vuonna. Kansainvälisesti etsintäkuulutettu Lindén saatiin kiinni Ranskassa, jossa hän oli ollut vangittuna tähän päivään saakka.

Miehen puolustusasianajaja vahvistaa nyt norjalaiselle VG:lle, että surmasta epäilty Ruotsin kansalainen luovutettin Norjaan keskiviikon vastaisena yönä.

Ruotsin Aftonbladet kertoo, että Lindénin vangitsemisoikeudenkäynti alkaa Oslossa iltapäivällä todennäköisesti kello kahdelta Suomen aikaa.

Lindén pidätettiin surman jälkeen lokakuussa Ranskan Dijonissa, jossa mies tunnusti teot, joista häntä syytetään. Uhrin hän on kertonut valinneensa satunnaisesti. Miehen siirtämisen Norjaan kerrotaan venyneen tämän huonon terveydentilan takia.

Norjasta alkaneella pakomatkallaan miehen epäillään myös puukottaneen 58-vuotiaan naisen kuoliaaksi Belgiassa. Belgian poliisi on vahvistanut VG:lle, että mies on edelleen epäiltynä teosta, mutta häntä ei ole virallisesti syytetty.

Lue myös:

    Uusimmat