Mainos

Opiskelijat yhä useammin pätkätöiden tekijöinä

Pätkätyösuhteiden yleistyessä myös opiskelijoiden työnteko on lisääntynyt. Tilastokeskuksen mukaan keskimäärin joka toinen opiskelija käy opintojensa ohella töissä. Yhä useammin työsuhde on pätkittäinen, mutta opiskelijoille nämäkin työsuhteet kelpaavat.

Tamperelainen opiskelija on työskennellyt paikallisella Stockmannilla opintojensa alusta lähtien. Hän kertoo työtuntien vaihtelevan viikottain, mutta se ei häntä häiritse. Keskimäärin hänelle tarjotaan viisi-kymmenen tuniia viikossa eli yksi- tai kaksi työvuoroa. 

- Yliopisto-opinnot ovat kuitenkin niin joustavia ja itsenäisiä, että aika helpolta se on ainakin tähän asti tuntunut, hän sanoo.

Vaikka pätkätöillä on huonohko maine, opiskelijoille ne kelpaavat.

- Moni opiskelija tekee töitä aikalailla tuntiluontoisesti ja vähän enemmän projektiluontoisest. Määräaikaisia työsuhteita on paljon, kuvaa Jouni Parkkonen Kelan opintotukiryhmästä.

Yksi syy siihen, että opiskelijat ovat kysyttyä pätkätyövoimaa, on se, että opintotuen määräämät tulorajat pitävät tuntitoiveet pieninä. Myös Tampereen Stockamannilla on huomattu opiskelijoiden joustavuus työajoissa.

- He on nuoria ja innostuneita ja kaiken puolin motivoituneita. Opiskelijat pystyvät tarjoamaan omaa työvoimaansa juuri niinä aikoina, kun mekin sitä sitten tarvitsemme. Jos on nopea paikko niin soitosta lähtee", kertoo Tampereen Stockmannin johtaja Antti Haajanen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.