Opetusministeri Li Andersson kommentoi Vantaan rankkaa kiusaamistapausta – "Jokainen tapaus tarkoittaa, että me yhteiskuntana olemme epäonnistuneet"

2:35
Kuudesluokkalaiset pahoinpitelivät 11-vuotiaan pojan kuristaen Vantaalla viime viikolla – näin Vantaan nuorisotyön pällikkö luonnehtii kaupungin nuorten hyvinvointia MTV Uutiset Liven haastattelussa

Andersson kertoi Twitterissä, kuinka hallitus ja eduskuntapuolueet aikovat puuttua kiusaamiseen.

Opetusministeri Li Andersson on kommentoinut Vantaalla koulussa tapahtunutta väkivallantekoa ja kiusaamistapausta Twitterissä.

Andersson painotti viesteissään, että kiusaamiseen ja koulussa tapahtuviin väkivallan tapauksiin on syytä suhtautua vakavuudella.

– Opetuksen järjestäjillä ja koulun aikuisilla on lakisääteinen velvollisuus turvata oppilaille turvallinen kouluympäristö ja jokainen kiusaamistapaus tarkoittaa, että me yhteiskuntana olemme epäonnistuneet lasten oikeuksien turvaamisessa, Andersson kirjoitti.

Andersson muistutti viesteissään myös siitä, että kun kiusaamiseen liittyy väkivaltaa, se on koulun sisäisen ongelman lisäksi myös mahdollisesti rikosasia.

– Muutkin kiusaamisen muodot voivat täyttää rikoksen tunnusmerkistön, jolloin kodin, koulun ja sosiaaliviranomaisten lisäksi tapausten selvittämiseen osallistuu poliisi.

Vaikeisiin tilanteisiin halutaan tarjota apua ja tukea

Anderssonin mukaan hallitus on luomassa koulupsykologeille ja kuraattoreille sitovan mitoituksen. Sen tavoitteena on opetusministerin mukaan varmistaa, että oppilaat saavat vaikeissakin tilanteissa tarvitsemansa avun ja tuen. 

– Kiusaamistilanteet ovat aina tapauskohtaisia ja niiden estämiseksi olisi tärkeää kyetä syventymään kiusaamisen juurisyihin.

Andersson kertoo Twitterissä myös siitä, että kaikki eduskuntapuolueet ovat kokoontumassa luomaan yhdessä toimintaohjelmaa kiusaamisen ehkäisemiseksi.

– Lasten ja nuorten suojeleminen kiusaamiselta on tavoite, jonka uskon yhdistävän puoluerajojen yli. Onkin tärkeää varmistaa kiusaamisen ehkäisemiselle suunnitelma, jonka jatkumiseen voi luottaa myös hallitusten vaihtuessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja