Opettavaiset vinkit: Älä tuhlaa rahojasi näihin!

Monet käyttävät rahoja tuotteisiin, joille löytyisi vastaava vaihtoehto myös pienemmällä rahankäytöllä. Katso, tuhlaatko sinäkin euroja alla oleviin asioihin!

Teet paljon töitä rahojesi eteen, joten miksi tuhlaisit niitä ylettömästi asioihin, jotka voit saada paljon halvemmalla? Säästämällä alla olevissa asioissa säästät pitkässä juoksussa niin paljon rahaa, että voit käyttää sen vielä joskus vaikkapa uusien kokemusten hankintaan.

1. Pullotettu vesi

Ihmisen tulisi juoda paljon vettä päivän aikana, jotta elimistön nestetasapaino säilyisi kohdillaan. Yksi turhanpäiväinen tuhlauskohde onkin pullovesi. Älä valuta rahojasi viemäriin ostamalla kaupasta pullotettua vettä, sillä olet niin onnellisessa asemassa että saat sitä aivan ilmaiseksi hanasta!

2. Merkkituotteet

Kaikissa päivittäistavarakaupoissa on tarjolla useista tuotteista ketjun oman merkin edullisempi vaihtoehto. Tarkastelemalla etikettejä voi välillä huomata, että "alkuperäinen" ja marketin oma tuote saattavat jopa olla samassa paikassa valmistettuja! Useimmiten markettien omat vaihtoehdot ovat aivan yhtä päteviä tarkoitukseensa kuin kalliimmat merkit. Samanlaiset tuotteet on usein sijoiteltu lähelle toisiaan, joten hintavertailu ei voisi olla helpompaa!

3. Ensimmäisen luokan lentoliput

Ainakaan kotimaan lennoilla ei ole tarpeellista lentää ensimmäisessä luokassa. Pärjäät varmasti lyhyemmän lennon muuallakin kuin koneen etuosassa!

4. Turhat DVD:t

On kieltämättä ihanaa, kun elokuvahylly tulvii yli äyräidensä. Kuitenkin vertaamalla DVD:n hintaa ja elokuvan katselukertoja voi huomata jäävänsä usein tappiolle. Voit säästää pitkän pennin ostamalla elokuvakokoelmaasi vain niin hyviä elokuvia, ettet malta olla katsomatta niitä yhä uudestaan ja uudestaan.

5. Ulkona syöminen

Suurin osa lounaista ja päivällisistä olisi helppoa - ja huomattavasti edullisempaa - valmistaa kotikeittiössä. Yritä välttää ainakin jokapäiväistä ulkona syömistä valmistamalla osa lounaistasi kotona jo etukäteen. Jos et malta olla käymättä ravintolassa, tilaa edes ruokalaji, jota et osaisi kotioloissa valmistaa!

6. Lehtien irtonumerot

Jos tapaat ostaa lehtiä kioskeista irtonumeroina, harkitse asiaa uudelleen. Erityisesti aikakauslehtien vuositilaus tulee huomattavasti halvemmaksi kuin irtonumeroihin törsääminen. Jos et usko väitettä todeksi, vertaa lempilehtesi irtonumerohintaa verkkosivuilta löytyvään vuositilaushintaan ja yllätyt!

7. Vuokra-autot

Lomalla on ah-niin-houkuttelevaa huristella paljon upeammalla koslalla kuin kotipihassasi seisoo. Seuraavalla lomamatkallasi yritä vastustaa kiusausta ottaa firman upein auto, ja voit jopa harkita joukkoliikennettä! Hieman vaatimattomamman auton valitsemalla voit säästää satasia.

8. Ravintoloiden viinipullot

Ravintolan viinilistaan tutustuessa joutuu yleensä säikähtämään etenkin pulloviinien kalleutta. Viinien hinta tapaa nimittäin paisua ravintoloissa moninkertaiseksi alkuperäiseen kauppa- tai tukkuhintaan nähden. Jos viinihammasta alkaa silti auttamattomasti kolottaa ravintolaillan aikana, tilaa pullon sijasta yksi lasillinen.

9. Mustille vaatteille tarkoitetut pesuaineet

Tätä markkinointikikkaa ei voi kuin ihailla: Pelkästään mustille vaatteille tarkoitetut pesu- ja huuhteluaineet! Näiden aineiden ostaminen ei tosin hyödytä mustia vaatteitasi millään tavalla, vaan pärjäät mainiosti ilmankin. Toisin kuin mainostajat uskottelevat, voit pestä kaikenlaiset pyykkisi samaa pesuainetta käyttäen ilman että niiden värit kärsivät!

Lähde: SavvySugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja