Onko THL:n uusi maskilinja selkeä? ”Sitä tässä juuri arvioimme”, vastataan ruokakaupasta – maskipakko pysyy matkustamisessa

Tällainen on uusi maskisuositus 3:12

Uusi suositus korostaa ihmisen omaa harkintaa, mutta maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, joissa on paljon ihmisiä. THL:n torstaina antama uusi maskisuositus ei heti ala näkyä kaupoissa tai matkustuksessa.

Johtaja Ari Sääksmäki K-Citymarket-ketjusta sanoo, että heidän kaupoissaan maskisuositus on edelleen voimassa. Sääksmäen mukaan vielä on liian varhaista arvioida, johtaako tuore suositus muutoksiin maskienkäytön osalta ja jos, niin millä aikataululla.

– Arvioimme tällä hetkellä THL:n uuden suosituksen pohjalta, mitä tämä tarkoittaa kaupan ympäristössä niin asiakkaiden kuin henkilökunnan osalta.

Tärkeää on hänen mukaansa se, että ohjeistus pysyy selkeänä joka suuntaan. Yhteistyötä tehdään alan muiden toimijoiden kanssa, jotta suositus pysyy yhdenmukaisena.

Onko THL:n ohjeistus selkeä kaupan alan toimijan mielestä?

– Sitä tässä juuri arvioimme. Käymme asiantuntijoiden kanssa tilannetta läpi ja pyrimme saamaan itsellemme erilaisten arvioiden kautta selkeä kuva. Uskon, että tästä pystytään muodostamaan se odotusarvo, mitä kaupalta odotetaan.

Ohjeistus muuttuu

Myös S-ryhmässä maskisuositus on edelleen voimassa, kertoo riskienhallinan päällikkö Mikko Koskinen.

– Alueilla viranomaiset ovat jo jonkin verran muuttaneet suosituksiaan ja saattaneet keventää, siitä laajasta maskisuosituksesta. Meillä edelleen on kuitenkin pidetty aika lailla yhtenäistä kaupan linjaa.

Koskinen kertoo, että S-ryhmässä on odotettu uutta THL:n maskisuositusta. Hänen mukaansa on selvää, että uusi suositus tulee vaikuttamaan ketjun ohjeistukseen.

– Tulemme tarkentamaan omaa ohjeistustamme, Koskinen kertoo.

K-Citymarketien Sääksmäen mukaan maskien käytöstä ei ole vielä alettu lipsua kaupoissa.

– Kyllä täytyy sanoa, että me suomalaiset olemme tunnollisia. Jaksamista on koeteltu koronatilanteen pitkittyessä, ja siitä huolimatta maskisuositusta ja muitakin turvallisuusohjeita noudatetaan edelleen hyvin.

Maskipakot jatkuvat matkustamisessa

VR kertoo Twitterissä maskipakon olevan edelleen voimassa. Yrityksessä jatketaan tilanteen seuraamista THL:n linjausten pohjalta.

Myös pääkaupunkiseudun bussiliikennettä operoiva HSL kertoo Twitterissä jatkavansa maskipakkoa toistaiseksi.

Muista yrityksistä Finnair kertoo, että maskipakko on edelleen voimassa yli 7-vuotiailla lentomatkustajilla.

Juttua täydennetty kello 17.40: lisätty S-ryhmän kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat