Mainos

Onko sinun salasanasi oikeasti turvallinen? Uudet suositukset tyrmäävät tutut ohjeet

Kaiken maailman salasanojen muistaminen on hankalaa, eikä yhtään helpota, että salasanojen suhteen keksitään aina uudenlaisia sääntöjä, joita noudattamalla luvataan korkeampi turva.

The National Institute of Standards and Technology ohjeistaa monia järjestöjä salasanojen suhteen ja useat yritysmaailmassa työskentelevät käyttävät NIST:n sääntöjä ohjenuoranaan.

Maaliskuun lopulla voimaan tulivat NIST:n uudet suositukset, joiden joukosta löytyvät myös seuraavat ehdotukset:

Salasanaa ei tarvitse säännöllisesti vaihtaa

Salasanan vaihtaminen tietyin väliajoin ei itseasiassa paranna salasanan turvallisuutta, ja nyt NIST:n tutkimus myös todentaa uskomuksen. Käyttäjät ja IT-osastot kiittävät, sillä työmäärän vähenemisen lisäksi käyttäjien ei tarvitse koko ajan olla opettelemassa uutta, vedenpitävää salasanaa työsähköpostiin.

Salasanassa ei tarvita kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä

Vähempikin mielikuvituksen käyttö on tästä lähin sallittua, kun salasana voi koostua esimerkiksi ainoastaan kirjaimista sen sijaan, että koodiksi valikoituisi jotain sAlA3A?A123!-tyylisiä yrityksiä.

Salasanan ”turvatarkastus”

NIST kehottaa yrityksiä järjestämään eräänlaisen turvatarkastuksen salasanoille, joka estäisi tavallisimpien salasanojen käytön kokonaan. Järjestelmästä tulisi ilmoitus, ettei salasana kelpaa, jos se olisi muotoa ”salasana” tai ”123456”.

Vaikka salasanojen keksiminen saattaa väsyttää ja tuntua toisinaan täysin turhalta kaiken maailman tietomurtojen keskellä, omiin salasanoihin kannattaa panostaa. Varsinkin nyt, kun ohjeistuksen mukaan niitä ei enää niin usein tarvitse uusiin vaihtaa.

Lähde: Venture Beat 

***

Ohjelmistovika, josta ei ole suurta haittaa, voi kuitenkin jäädyttää iPhonen hetkeksi, jos sormet toimivat tarpeeksi nopeasti samassa tahdissa. Katso videolta, kuinka voit itse temppuilla puhelimesi kanssa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.