Onko krapula? Täältä löydät helpotusta!

Pikkujoulukausi on kuumimmillaan, joten valitettavan moni kärsii myös krapulasta. Auttaako siihen mikään?

Eilen oli hauskaa, mutta mites tänään menee? Päätä jomottaa, suussa maistuu uitettu koira ja pelkkä ajatus ruokalautasesta saa vatsan myllertämään.

Krapulan hoitoon ei ole ihmelääkettä, sillä jos otat, joudut kärsimään siitä seuraavana päivänä. Oireita voi kuitenkin helpottaa ja ennen kaikkea ennaltaehkäistä.

1. Muista seuraavan päivän kauhut jo itse juhlissa

Jos muistat syödä hyvin ja juoda vettä välillä, et kärsi niin voimakkaasta krapulasta. Kannattaa myös nautiskella vain yhtä lajia illan mittaan ja pysyä kaukana väkevistä, sillä eri juomien sekaisin nauttiminen on pahinta mitä voit tehdä.

Krapulan voimakkuus on myös suoraan verrannollinen humalan määrään, joten tarkkaile oloasi illan aikana. Sinun tuskin täytyy olla aivan änkyräkännissä pitääksesi hauskaa?

2. Nauti nesteitä ennen nukkumaanmenoa

Muista juoda alkoholitonta nestettä ennen nukkumaanmenoa, sillä krapula johtuu ennen kaikkea elimistön kuivuudesta. Pieni iltapalakaan ei ole pahitteeksi, vaikka parasta onkin syödä alkoholin kittaamisen kanssa yhtä aikaa.

3. Pilleritilanne kuntoon

Toisin kuin monet luulevat, illalla otetusta särkylääkkeestä ei ole mitään apua seuraavana päivänä. Krapulassa keho kuitenkin kaipaa c-vitamiinia, joten voit ottaa sitä ennen nukkumaanmenoa. Myös b-vitamiinista on joidenkin tutkimusten mukaan apua, vaikka sitä ei olekaan täysin todistettu.

4. Nauti hedelmiä ja pikkusuolaista

Krapularuoka on tunnetusti raskasta ja suolaista, kuten hampurilaisia tai pitsaa, mutta kevyempi ruokavalio auttaa selviämään siitä nopeammin. Koska keho kärsii nestehukasta ja suolojen puutteesta, napostele pikkusuolaista tai esimerkiksi lihalientä. Hedelmiä syömällä saat lisävitamiineja ja kehosi kaipaamaa nesteytystä. Muista myös juoda paljon vaikka et olisikaan janoinen.

6. Älä juo kahvia tai sorru krapularyyppyyn

Vaikka et normaalisti selviäisi aamuistasi ilman kunnon kahvikupillista, se ei kannata krapulassa. Kahvi nimittäin kuivattaa kehoasi entisestään. Myös pienen alkoholiannoksen nauttiminen olon helpottamiseksi ei ole hyvä idea, sillä se saa elimistösi vieläkin huonompaan jamaan - lisäksi se on myös alkoholismin ensimmäinen merkki.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja