Mainos

Ompelijan koti Turussa

Turussa lähes satavuotiaan talon kivijalassa on kaunis pieni asunto, jossa asuu Riikka. Kodikkaan asunnon suola ovat upeat kankaat, joita ompelimon omistajana toimiva Riikka käsittelee myös työkseen.

Rakkain esine on isovanhemmilta peritty tamminen ruokapöytä tuoleineen. Keittiö on aivan valkoinen ja siitä syystä lähes katoaa näkyvistä, mikä on tietysti hyvä asia pienessä kodissa. Välitilan vitivalkoinen laatta on kuitenkin eläväpintainen ja luo erilaisia varjoja valon suunnasta ja määrästä riippuen.

Kauniit läpikuultavat verhot olivat haastavin hankinta. Niinhän sitä sanotaan, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä! Nämä löytyivätkin puolentoista vuoden miettimisen jälkeen sattumalta. Riikka ompelee työkseen sisustustekstiilejä kuten verhoja, sängynpeitteitä, helmalakanoita ja tyynyjä.

Riikka pitää vanhoista huonekaluista ja kaikki huonekalut ovatkin vanhoja, joko perittyjä tai vanhoina ostettuja ja uudelleen verhoiltuja.

"Kalusteiden ja kodinsisutuksen tulee olla sielukas, eikä mikään uimahalli. Ihmiset saisivat olla rohkeampia esimerkiksi koristetyynyjen päällisten valinnassa. Ei niiden tarvitse olla niin harmonisia, saa olla särmää ja rohkeutta!”, Riikka pamauttaa.

Vanhojen huonekalujen joukossa ainoan poikkeuksen tekee Petri Vainion suunnittelema ihana keveä Helmat-valaisin, jonka ompelutyöt Riikka tekee.

Ammattilaisen kädenjälki kyllä näkyy tekstiileissä. Reheviä kauniita kankaita on kaikkialla, mutta silti lopputulos on rauhallinen ja miellyttävä.

Lisää Riikan töistä: www.sisustussauma.fi

(T.i.l.a. 17.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.