Olympiaurheilijoille karu vaatimus Tokion kisoihin – "Kuolemansopimus"

Tokion kesäolympialaisiin osallistuvilta urheilijoilta vaaditaan allekirjoitus "kuolemansopimukseen", jossa he myöntävät olevan tietoisia, että he voivat kuolla koronavirukseen taikka kuumuuteen Japanissa.

Jos sopimusta ei allekirjoita, ei myöskään pääse olympiakisoihin. Kaikkien tulee allekirjoittaa sopimus ennen matkustusta Tokioon. Koronaviruspandemia on saanut aikaan historiallisen muutoksen tämän vuoden olympialaisia varten.

– Kaikki koronatilannetta seuraavat tietävät kuitenkin, että mikään maan johto tai terveysviranomainen ei voi luvata, ettet sairastuisi. Se on riski, jonka kaikki joutuvat ottamaan, kansainvälisen Olympiakomeitean operatiivinen johtaja Lana Haddad sanoi japanilaismedia Kyodo Newsin mukaan.

Koronaviruksen lisäksi loppukesästä kisattavia olympialaisia uhkaa kova kuumuus. Lämpötila ei ole ainoa huomioonotettava asia, sillä myös kosteusprosentti nousee todella korkeaksi. Samanlaista sääkeskustelua on ollut yleisurheilun MM-kisoissa vuonna 1991 Tokiossa ja vuonna 2009 Osakassa.

Osakassa lämpotila kohosi peräti 45 asteeseen. Myös edelliset yleisurheilun MM-kilpailut Dohassa käytiin kovissa olosuhteissa. Stadionilla lämpötila pidettiin 26 asteessa, mutta maratonjuoksijat sekä kävelijät joutuivat kestämään kuumuutta. 

Tokion kesäolympialaiset on tarkoitus käydä 23. heinäkuuta - 8.elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat