Olympiaurheilijoille jaetaan 150 000 kondomia Tokiossa – mukana ytimekäs viesti

0:20
Tältä näyttävät Suomen joukkueen edustusasut Tokion olympialaisissa.

Tokion olympialaisten järjestäjät aikovat jakaa noin 150 000 kondomia kisoihin tuleville urheilijoille, mutta he toivovat, että ne käytettäisiin vasta suurtapahtuman jälkeen. 

Olympialaisissa on jaettu urheilijoille kondomeja vuoden 1988 kisoista lähtien. Tokion kisajärjestäjät ovat kertoneet, että Kansainvälinen olympiakomitea KOK on toivonut perinteen jatkumista. 

Tällä kertaa suojavarusteiden mukana tulee kuitenkin erityinen viesti. 

– Kondomit eivät ole tarkoitettu käytettäväksi kisakylässä, vaan urheilijoiden tulee viedä ne kotimaahansa HIV- ja AIDS-tietoisuuden lisäämiseksi, Tokion kisajärjestäjät kertovat Reutersille. 

Koronaviruksen leviämisen hillitseminen on yksi Tokion kisojen isoista teemoista, joten petipuuhia kisäkylässä tulee välttää. Urheilijoita on kehotettu myös ruokailemaan yksin kisakylän ruokailupaikoissa, joista suurin vetää kerralla peräti 4 500 ihmistä. 

– Meidän on tehtävä kaikkemme sen eteen, ettei korona-aaltoa pääse syntymään. Tarvitsemme tässä yhteistyötä urheilijoilta ja kisadelegaatioilta, Tokion kisojen tartuntatautiasiantuntija Nobuhiko Okabe summaa. 

Tokion olympialaiset käynnistyvät 23. heinäkuuta ja päättyvät 8. elokuuta. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja