Olympiaunelmaa jahdannut 20 SM-mitalin suomalaisurheilija lopettaa uransa – syy on surullinen

Edustuspaikkaa Tokion olympialaisiin rytmisessä voimistelussa tavoitellut Rebecca Gergalo päättää voimistelijan uransa, Suomen voimisteluliitto tiedottaa.

Unelman tielle tulivat taloudelliset esteet.

– Korona siirsi olympiaunelmaani. Pystyin koronasta huolimatta harjoittelemaan hyvin, kiitos huippu-urheilijoille myönnetyn erikoisluvan ja -järjestelyiden. Mutta perheeni yritystoimintaan ja sitä kautta talouteen korona on vaikuttanut niin suuresti, että olympiakarsintoihin vaadittava maailmancup-kiertue on minun osaltani jätettävä taloudellisista syistä väliin, Gergalo kertoo.

4,5-vuotiaana voimistelusalille astellut Gergalo on viettänyt rytmisen voimistelun parissa 16 vuotta. Aikuisten Suomen mestaruusmitaleja hän on saavuttanut 20.

Parhaimmillaan 36 tuntia viikossa harjoitellut Gergalo pitää rransa parhaana ja ikimuistoisimpana vuotena vuotta 2019, jolloin hän saavutti ennätyspisteitään ja voimisteli muun muassa Espanjan Guadalajaran World Challenge Cup -osakilpailun finaaliin. 

– Harmittaa, että tämä olympiaunelma jää toteutumatta. Korona on tuonut minun ja lähipiirini elämään paljon stressiä, ja tämän unelman joudun nyt uhraamaan muun elämän puolesta. Mutta toisaalta tämä tuo tilaa uudelle, kuten opiskelulle, sillä olen voimistelun takia pitänyt opiskelusta välivuotta.

Gergalo jatkaa rytmisen voimistelun parissa valmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat