Olympiasoppa kiehuu: Supertähti vetäytyi Tokiosta – epäillään nyt useista rikkomuksista

Australialainen koripallon supertähti Liz Cambage vetäytyi Tokion olympialaisista mielenterveysongelmiin vedoten, mutta häntä tutkitaan nyt useista rikkomuksista.

Australian suurimpiin koripallotähtiin lukeutuva Cambage, 29, on tehnyt kovaa jälkeä Yhdysvaltain ammattilaissarja WNBA:ssa, jossa hän pitää hallussaan yksittäisen ottelun piste-ennätystä nakutettuaan 53 pinnaa Dallas Wingsille New York Libertyä vastaan heinäkuussa 2018.

MM-hopeaakin saavuttanut aussi on pelannut kaksissa aiemmissa kesäolympialaisissa: Lontoossa 2012 hän saavutti pronssia ja 2016 hän oli Rio de Janeirossa Australian pistehai.

Cambage kuului myös Australian tuoreeseen olympiajoukkueeseen, mutta ilmoitti kaksi viikkoa ennen Tokion kisoja, ettei hän osallistukaan. Tähti vetosi mielenterveysongelmiin ja kertoi olleensa huolissaan olympiakuplasta, jossa ei olisi perhettä, ystäviä eikä faneja.

– Minulla on ollut viime kuukauden aikana paniikkikohtauksia. En ole nukkunut enkä syönyt, Cambage viestitti Instagramissa.

Fox Sports kertoi kuitenkin maanantaina, että Australian koripalloliitto tutkii Cambagen käytöstä Las Vegasissa järjestetyllä leirillä ennen vetäytymisilmoitusta. Fox kertoo, että Nigeriaa vastaan suljettujen ovien takana pelatussa ottelussa olisi nähty fyysinen ja verbaalinen yhteenotto, ja Australian lajiliitto on vahvistanut tiedotteessa, että Cambage on ollut osallisena tilanteessa.

Monet lähteet kertovat Cambagen lisäksi poistuneen useita kertoja Australian joukkueen kuplasta. Hänen kerrotaan poistuneen hotellista Las Vegasista juhlimaan. Cambage kuitenkin väitti Instagram-tarinassaan julkaisemassa videossa poistuneensa hotellihuoneestaan vain tähdistöotteluun.

Sen Cambage myöntää, että Nigeriaa vastaan pelatussa ottelussa "lämpö nousi".

– Oli fyysinen yhteenotto ja sanoja vaihdettiin, mutta kuulen asioita, jotka eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Kaikki, mitä on tapahtunut, ja kaikki, mitä on sanottu, on videolla.

Ottelusta on Foxin mukaan tiettävästi videonauhaa välikohtaus mukaan lukien sekä Nigerian että Australian joukkueella.

3:24
"Riskitöntä tapahtumaa ei ole olemassakaan" – Tulosruudussa pureuduttiin Tokion olympialaisten tiukkaan koronaprotokollaan.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja