Olympiakarsinnasta tuloksellinen pannukakku – Suomi hävisi myös Kanadalle

Suomen miesten lentopallomaajoukkue päätti Kiinan Ningbossa pelattavan olympiakarsintaturnauksen osaltaan 0-3-tappioon Kanadalle sunnuntaina. 

Erälukemat merkittiin 16-25, 24-26, 20-25.

– Olen pettynyt pelin aloituksen tapaan. Voidaan sanoa, ettemme olleet enää parhaassa vireystilassa, mutta tällainen on kansainvälinen turnaus. Emme olleet aluksi aggressiivisia, emmekä energisia. Toisessa erässä oli hienoa nähdä, että saimme pelistä kiinni. Lopussa emme käyttäneet paikkoja ja Kanada käytti. Kolmannessa erässä oli taas puutteita monessakin asiassa, päävalmentaja Joel Banks sanoi tiedotteessa.

Suomi hävisi turnauksessa kaikki kolme otteluaan. Se oli aiemmin taipunut jo Kiinalle sekä Argentiinalle.

Huhtikuun lopussa maajoukkueen päävalmentajaksi nimitetty Banks ei ole vielä saavuttanut avausvoittoaan. Tappioita on kasassa 14.

Argentiina ja turnausisäntä Kiina ratkaisevat jaossa olevan olympiapaikan kohtalon klo 14.30 alkavassa ottelussa. Argentiinalle riittää lohkovoittoon 2-3-tappio ja siitä irtoava piste, Kiina tarvitsee 3-0- tai 3-1-voiton. 

Suomi voi vielä päästä Euroopan maiden jatkokarsintaan. Sinne otetaan mukaan isäntämaa Saksan lisäksi seitsemän rankingin parasta, ei vielä olympiapaikan varmistanutta eurooppalaisjoukkuetta. Tämä tie on kuitenkin olympiakarsintaakin kovempi haaste. 

Lue myös:

    Uusimmat