Suomen lentopallomiesten olympiahaaveille valtava kolaus – uudella päävalmentajalla kammottava saldo

Suomen lentopallomiehet hävisivät olympiakarsinnan avausottelunsa turnausisäntä Kiinalle erin 1-3 Ningbossa perjantaina.  

Kiinan voittolukemat merkittiin 25-22, 21-25, 25-22 ja 25-23. Suomi nousi 4. erän loppupuolella kolmen pisteen takaa 21-20-johtoon, mutta taipui lopulta tappioon.  

Olympiapaikan neljän joukkueen turnauksessa nappaa vain lohkovoittaja, joten Kiina-tappio oli Suomelle valtava takaisku. 

Lisäksi jäljellä olevat kaksi kamppailua Suomi pelaa ennakkoon kovempia Argentiinaa ja Kanadaa vastaan lauantaina ja sunnuntaina. Kanada on maailmanrankingissa kuudentena, Argentiina seitsemäntenä. Suomen sijoitus on 19:s. 

Jos Suomi ei saa paikkaa käynnissä olevasta turnauksesta, se voi päästä vielä Euroopan maiden jatkokarsintaan. Sinne otetaan mukaan isäntämaa Saksan lisäksi seitsemän rankingin parasta, ei vielä olympiapaikan varmistanutta eurooppalaisjoukkuetta. Tämä tie on kuitenkin olympiakarsintaakin kovempi haaste. 

Huhtikuussa maajoukkueen päävalmentajaksi valittu Joel Banks on luotsannut nyt 12 ottelussa. Suomi on hävinnyt niistä jokaisen. 


Lue myös:

    Uusimmat