Olli Tuominen voitti squashin EM-pronssia!

Olli Tuominen hehkui tyytyväisyyttä lyhyen mutta rankan squashin EM-turnauksen päätyttyä pronssijuhliin Saksan Saarbrückenissa.

Hän voitti pronssiottelussa Unkarin Mark Krajcsakin neljässä erässä 10-12, 11-7, 11-4, 11-5.

Tuominen, 31, ei ollut aiemmin urallaan osallistunut henkilökohtaisiin aikuisten EM-kisoihin. Heti ensimmäisellä yrityksellä kaulaan tiputettiin mitali.

- Ehdottomasti tämä kohoaa korkealle koko uran arvoasteikossa, kun katsoo miten kovia kavereita täällä oli vastassa, maailmanlistan 25:ntenä oleva Tuominen myhäili.

Pronssiottelun vastustaja Krajcsakin yltäminen mitalipeleihin oli jonkinasteinen yllätys, eikä kovasti venyneellä unkarilaisella riittänyt enää paukkuja viimeisissä erissä.

- Alku oli varovaista tunnustelua, mutta toisesta erästä lähtien pelasin huomattavasti rohkeammin. Sen jälkeen peli oli hallinnassani, eikä enää hirveästi huolettanut, Tuominen kertasi.

- Kaiken kaikkiaan tämä turnaus oli raskas mutta onnellinen rupeama.

Moottoripyörällä liikenteessä oleva Tuominen ei suinkaan palaa Suomeen, vaan jatkaa Euroopan-kiertuettaan kohti Ranskaa.

- Ensi viikonloppuna on vuorossa Ranskan liigan pudotuspelit, mutta tästä lähtien matka jatkuu rennommalla meiningillä. Tämä EM-kisa oli reissun varsinainen duuniosuus.

Tuominen on pelannut lähes koko ammattilaisuransa Ranskan squashliigaa Marseillen joukkueessa, jossa pelaa myös helsinkiläisen EM-välierässä pudottanut Thierry Lincou.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat