Mainos

Olli Rehn moittii Helsingin Sanomia

Keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn suuttui perjantaina Helsingin Sanomille ja tuomitsi tiedotusvälineiden yritykset ohjata puheenjohtajakisaa.

Olli Rehn pahastui puoluekokouksen aamuna julkaistusta Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta. Siinä arvioitiin, että muun ehdokkaan kuin gallupsuosikki Anneli Jäätteenmäen valinta antaisi kuvan keskustasta "ikuisten vehkeilijöiden puolueena", mikä voisi eduskuntavaaleissa kostautua. Tämä osoitti Rehnin mielestä, että HS pitää puoluekokousta tarpettomana mutkana media- ja gallupdemokratian tiellä.

- Kukahan tässä oikein vehkeilee ja on vehkeillyt? Samalla menetelmällä erkkolainen lehdistö vyörytti Tarja Halosen valitsemisen ja "kännykkäisä" Esko Ahon pudottamisen puolesta, Rehn ryöpytti.

Rehn paheksui myös Väli-Suomen Median lehtiä ja Yleisradiota, jotka ovat hänen mielestään mielipidemittauksillaan pyrkineet panemaan keskustan puoluekokousedustajat valmiiksi katettuun pöytään.

"Johtaja" voitti


Mielipidemittausten ennakkosuosikilla oli perjantaina Hämeenlinnan puoluekokouksessa ainakin kovaäänisin kannattajakunta. Rehn jäi pronssille kisassa, jossa hän, Jäätteenmäki ja Hannu Takkula kilpailivat runonlausunnalla.

Rehn luotti Eino Leinoon ja esitti runon Se sittenkin liikkuu, jossa hän mm. totesi: "ma tunnen voisin vaikka vuoret siirtää". Suomenmaan messuosastolla järjestetyssä huutoäänestyksessä hän nostatti suosionosoituksia 92 desibelin edestä. Hannu Takkula eläytyi Olli Vuorisen runoon Kova pää ja sai lennokkaalla esityksellään 100,5 desibelin aikaan edestä meteliä.

Selkeän voiton vei kuitenkin Jäätteenmäki Lauri Viidan runolla Johtaja.

-Sen joukon johtajaksi nimittäisin, ken pitkäkaulaisin olisi, pienipäisin, ja takapuoleltaan täyteläisin, Jäätteenmäki julisti. Kuulijat huusivat 105 desibelin voimalla.

- Huomenna kaikki on toisin, varoitteli Rehn, ja Takkula ennusti pääsevänsä myös lauantain äänestyksessä kakkossijalle. Paavo Väyrynen ja Matti Vanhanen eivät osallistuneet runokisaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.