Olli Jokinen ei tullut Suomeen nostaakseen itseään jalustalle: "Täällä ei ole koutsit buustaamassa omaa egoaan"

12:32
Videolla Olli Jokisen haastattelu.

Jääkiekon NHL:ssä komean uran tahkonnut Olli Jokinen teki paluun kotimaahan Liigan Jukureiden päävalmentajaksi. Vaikka Jokisen ensimmäinen päävalmentajan pesti saattaakin olla huomion keskipisteenä, ei hän halua nostaa itseään jalustalle. 

Jokinen pelasi 17 kauden ajan NHL:ssä. Otteluita kertyi yli 1200 ja pisteitä komeat 750. Nyt suomalainen kiekkoikoni on uuden haasteen edessä, kun hän hyppää Mikkelin Jukureiden päävalmentajaksi. Jokinen muistuttaa, että pääosan esittäjät ovat pelaajat itse.

– Valmentajien homma on olla taka-alalla. Jääkiekko on pelaajien peli. Täällä ei ole koutsit buustaamassa omaa egoaan. Minulle on todella tärkeää tämä yhteisö ja historia. Aina puhutaan, että on valmentajan joukkue, mutta seura on perustettu vuonna 1970 ja se tulee olemaan täällä vielä silloin, kun me olemme poistuneet täältä. Tämä on tämän kaupungin joukkue, Jokinen summaa.

Aiempaa valmennuskokemusta entinen hyökkääjä omaa Pohjois-Amerikasta. Hän toimi Yhdysvalloissa Etelä-Floridassa perustamansa kiekkoakatemian alle 16-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana. Pelaajauran varrelta on karttunut positiivisia, mutta myös negativiisia kokemuksia eri valmentajilta.

– Varmasti on paljon esimerkkejä, että miten asioita ei pidä hoitaa. Pitää muistaa sekin, että silloin kun minä pelasin, niin ihmisjohtaminen oli hyvin erilaista kuin nykyään. Olen pelaajalähtöinen valmentaja ja pystyn keskustelemaan pelaajien kanssa kaikista asioista, Jokinen sanoo.

– Luottamuksen löytäminen ja ihmisen kohtaaminen ihmisenä on kaikki kaikessa. Vuorovaikutuksen pitää olla molemminpuolista. Valmentajan tehtävänä on olla pelaajille töissä, ei toisinpäin, Jokinen jatkaa.

Katso ylläolevalta videolta koko Olli Jokisen haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja