Oletko tullut ajatelleeksi? Miehen matikkaniksi mullistaa päässälaskun: "En voi uskoa, etten tajunnut tätä ennen 47 vuoden ikää"

Prosenttilaskut eivät ole ennen olleet näin helppoja.

Koska kaikilla on nykyään laskin puhelimessaan mukana, on helppo unohtaa peruskoulun opit vaikkapa prosenttilaskuista. 

Jos et jaksaisi kaivaa puhelinta esiin aina, kun prosentteja pitäisi laskea, kannattaa testata Ben Stephens -nimisen Twitter-käyttäjän jakamaa kikkaa. 

Helppo niksi prosenttilaskuun

"Kiehtova, pieni niksi prosenttilaskuihin", Ben twiittasi.

Ben jatkaa kertomalla, että prosenttilaskut voi ajatella seuraavalla tavalla: x% y:stä = y% x:stä. Luvut voi siis vain kääntää toisinpäin.

"Joten, jos sinun pitäisi esimerkiksi selvittää, paljonko on 4 % 75:stä päässäsi, käännä se toisin päin, ja laske 75 % 4:stä, mikä on helpompaa", mies vinkkaa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twiitillä on yli 11 600 tykkäystä.

Mirror-sivusto selventää kikkaa vielä helpommaksi, jos päässälasku ei suju vain luvut vaihtamalla. Jos haluat selvittää, paljonko on 6 % 75:stä, kerro ensin luvut keskenään ja jaa sitten sadalla. Laske siis ensin 6 x 75, jolloin saat tulokseksi 450. Tämän jälkeen jaa se sadalla, jolloin saat vastauksesi: 4,5.

"En voi uskoa, etten tajunnut tätä ennen 47 vuoden ikää"

Vaikka useille Benin kikka on ollut tuttu, on moni myös ollut innoissaan uuden, elämää helpottavan niksin kuulemisesta. Jopa päivittäin matematiikkaa tarvitsevat ihmiset olivat hämmentyneitä kikasta. 

"Ihmisenä, joka pitää jonkin verran matematiikasta, en voi uskoa, etten tajunnut tätä ennen 47 vuoden ikää." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tämä muuttaa asioita. Odotan oikeasti innolla seuraavaa kertaa, kun minun pitää laskea x % y:stä." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tämä on päivä, jolloin Twitter muutti elämäni. Tienaan tiedemiehenä ja pallottelen numeroita päivittäin, enkä ole koskaan tajunnut tätä: X prosenttia Y:stä on yhtä kuin Y prosenttia X:stä. 7 % luvusta 50 = 50 % luvusta 7 = 3,5. En ole varma, pitäisikö minun olla iloinen vai nolostunut... Ehkä kumpaakin." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit löydät täältä!

Lähteet: Mirror, News.com.au, Twitter

Korjattu 9.3. klo 13.15: Otettu pois turha prosenttia-sana esimerkkilaskusta.

Lue myös:

    Uusimmat