6-vuotias jäi kiinni huijaamisesta – kyseli läksyihin vastauksia yllättävältä taholta

Äiti sai poikansa kiinni huijaamisesta, kun tämä kyseli kotitehtäviinsä vastauksia yllättävältä taholta.

Amerikkalaisäiti Yerelyn Cueva, 24, julkaisi viime viikolla Twitterissä videon, joka paljasti ovelan taktiikan, jolla Yerelynin 6-vuotias Jariel-poika sai läksynsä tehtyä.

Videolla Jariel on tekemässä kotitehtäviään keittiön pöydän ääressä, kun hän ottaa avukseen Amazon.comin kehittämän Echo-kaiuttimen virtuaaliavustajan, Amazon Alexan.

"Alexa, mitä on 5 miinus 3?" Jariel kysyy viattomasti. "5 miinus 3 on kaksi", vastaa Alexa. Samalla hetkellä äiti paukkaa huoneeseen torumaan poikaansa.

Yerelynin jakamaa videota on katsottu jo yli 8 miljoonaa kertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

"Kiitos Alexa, kun autoit"

– Se oli kuin mikä tahansa tavallinen päivä kotitehtäviä tehdessä. Olin olohuoneessa, ja kuulin hänen kysyvän Alexalta matematiikan tehtäviä, enkä voinut uskoa sitä! Videolla ei voi nähdä, että jälkeenpäin hän sanoo: "Kiitos Alexa, kun autoit minua kotitehtävissäni", New Jerseyssä asuva Yerelyn kertoi New York Postille.

Äiti kertoo poikansa olleen vain laiska, sillä todellisuudessa matematiikka on hänen lempiaineensa ja hän pärjää siinä hyvin. Älylaite oli ehtinyt olla perheellä vasta viikon.

Joskus älylaitteista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Viime keväänä eräs amerikkalaisperhe kertoi Alexa Echo -kaiuttimen nauhoittaneen salaa heidän yksityisiä keskustelujaan ja lähettäneen ne satunnaisesti valitulle ihmiselle heidän yhteystiedoissaan. Applen virtuaaliavustaja Siri puolestaan järjesti eräälle naiselle alkuvuodesta 2018 kinkkisen tilanteen, kun tämä lähetti kiusallisen viestin naisen ihastukselle.

Lähteet: New York Post, Metro

Lue myös:

    Uusimmat