Oletko jo testannut tätä kikkaa unettomuuteen? Toimii niin sisäisesti kuin ulkoisesti nautittuna

10:55

Magnesium rentouttaa mieltä ja lihaksia – ja saattaa imeytyä elimistöön ruokaa tai ravintolisiä tehokkaammin voiteen muodossa.

Onko unettomuus jo suomalaisten kansantauti? Katso keskustelu yllä olevalta videolta.

Unettomuudesta kärsivälle lienee tuttu mantra, jossa kehotetaan välttelemään kahvia iltaisin ja juomaan sen sijaan lämmintä maitoa.

Salaisuus unettomuuden hoitoon saattaa kuitenkin löytyä magnesiumista – ja vieläpä ihorasvaan ympättynä.

Magnesium rentouttaa kehoa ja mieltä

Magnesium aktivoi parasympaattista hermostoa, joka on vastuussa lihasten ja mielen rauhoittumisesta sekä rentoutumisesta.

Magnesium myös vähentää stressihormoni kortisolia ja voi viivyttää sen pääsemistä aivoihin. Stressi on yksi yleisimmistä syistä unettomuuteen.

Magnesium säätelee lisäksi yöhormoni melatoniinin tuotantoa.

Magnesiumista voikin olla hyötyä niin uneen vaipumisessa kuin siinä pysymisessä.

Magnesium imeytyy verenkiertoon myös ihon kautta

Magnesiumia saa esimerkiksi pähkinöistä, siemenistä ja vihreistä vihanneksista, mutta myös ravintolisänä sekä osana ihonhoitotuotteita, kuten ihovoiteita.

Ihovoiteiden paremmuuteen viittaa vuonna 2017 PLOS One -julkaisussa esitelty tutkimus, jonka mukaan magnesium imeytyi ihon kautta tehokkaasti verenkiertoon. Vuonna 2010 julkaistussa pilottitutkimuksessa havaittiin, että magnesiumia sisältävän ihovoiteen käyttö voi kohottaa solujen magnesium-tasoja nopeammin kuin tavalliset ravintolisät.

Ravintolisien käytöllä voi lisäksi olla ikäviä sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia, kramppeja ja ripulia.

Toki ruokavaliosta saatavan magnesiumin merkitystä ei tule unohtaa – edellä mainitut pähkinät, siemenet, vihreät vihannekset sekä muut magnesiumin lähteet, kuten banaanit ja avokadot ovat terveellisiä ja herkullisia.

***

8:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja