Tankkaa näitä ruoka-aineita iltaisin ja nukut paremmin

mozzarella
Shutterstock

Jos uni ei tule, voi syy löytyä yllättävältä taholta. Huomio kannattaakin kiinnittää ruokavalioon. Tässä viisi vinkkiä ruoka-aineista, joita lisäämällä unen laatu paranee.

Mozzarella

Kalkkuna on yksi lähde tryptofaanille, ihmiselle välttämättömälle aminohapolle. Keho tarvitsee sitä pumpatakseen hyvän olon tunnetta tuovaa serotoniiniä, joka lopulta ohjaa kehon rauhoittumaan ja nukahtamaan. Mozzarellassa tryptofaania on lähes tuplasti suurempi määrä, minkä takia proteiinipitoinen liha kannattaa vaihtaa juustoon uniongelmien iskiessä.

Lohi

Tutkimustulokset paljastavat, että 600 mg omega-3-rasvahappoja päivässä auttaa ihmistä nukkumaan jopa tunnin pidempään. Sen lisäksi rasvahapot parantavat unen laatua ja yöllisten heräämisten määrä vähenee seitsemänkertaisesti. Mikäpä olisi siis parempi raaka-aine illalliselle kuin herkullinen lohi.

Manteli

Kourallinen manteleita tyydyttää 20 prosenttia päivän magnesiumtarpeesta. Magnesium taas rentouttaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä. Mantelit tuplaavat unettavan vaikutuksensa olemalla myös erinomainen lähde jo aiemmin mainitulle tryptofaanille.

Puuro

Unettavaa melatoniinia löytyy esimerkiksi kirsikoista. Jos niitä ei ole saatavilla iltahämärän aikaan, kaurapuuro hoitaa saman asian. Nukuttavan ominaisuutensa lisäksi puurossa on aimo annos hiilihydraatteja, jotka varmistavat sen, että uni tulee ja pysyy sikeänä aamuun saakka.

Banaani

Tärkkelyspitoiset banaanit sisältävät reilusti magnesiumia, mutta myös kaliumia. Sekin toimii mainiosti lihasten rentouttamiseen. Lisäksi banaanissa on mozzarellan ja manteleiden tapaan nukahtamiselle hyväksi havaittua tryptofaania.

Banaanin pieni makeus tyydyttää tarvittaessa myös iltaisin hiipivän makeanhimon, eikä suklaata tarvitse kaapin perältä kaivaa.

Lähde: Prevention

***

9:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja