Ole tarkkana: Autokorjaamo kolaroi asiakkaan Audin, mutta ei joudu korvaamaan penniäkään

On hieman kliseistä muistuttaa myös sen pienen präntin lukemisen tärkeydestä, mutta tälläkin kertaa sen tekeminen olisi saattanut pelastaa ongelmilta.

Floridalainen Vince Hansen vei Audi S4:nsä taannoin Orlandossa sijaitsevalle Titan Motorsports -pajalle. Kun Hansenille sitten vähän myöhemmin soitettiin, että nyt olisi käynyt mekaanikolle pieni vahinko, suhtautui hän asiaan aluksi ymmärtäväisesti.

– En ollut lainkaan vihainen. Vahinkoja sattuu, Hansen kertoi.

Jos hän olisi heti kättelyssä tiennyt, että autoa testanneen mekaanikon ajama kolari jäisi hänen maksettavakseen, olisi reaktio voinut olla erilainen.

Katso alla olevalta videolta, mitä Audi R8:lle kävi kuljettajan menetettyä auton hallinnan. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Audi R8 -superauto repesi kahtia törmättyään pakettiautoon 0:40

Titan Motorsports nimittäin kieltäytyi raportoimasta asiaa vakuutusyhtiölleen, koska onnettomuus oli heidän mielestään Hansenin ongelma. Autopajalta ei annettu tietoja edes Hansenin vakuutusyhtiölle.

Pajan omistaja Nero Deliwala kertoi, että Hansen oli autoa jättäessään allekirjoituksellaan hyväksynyt, että Titan Motorsport ei ole vastuussa, jos autolle sattuu korjaamoreissun aikana jotain.

– Ehdoissamme sanotaan, kuka on vastuussa vahingoista, Deliwala totesi.

Asianajaja Hank Hornsbyn mukaan tilanne on selvä. Pieni präntti vapauttaa korjaamon vastuusta. Siinäkin tapauksessa, että laittoman u-käännöksen tehnyt mekaanikko todettiin syypääksi onnettomuuteen.

Pienelle präntille syy

Aivan niin pahasta yrityksestä ei kuitenkaan ole kyse kuin tästä voisi päätellä. Titan Motorsportsilla on nimittäin ihan oikeakin syy erikoiseen pikkupränttiin. 

Yritys on erikoistunut urheiluautojen virittämiseen, ja niissä hommissa asiakkaiden autojen konepeltien alta paljastuu joskus erikoisiakin ratkaisuja. Yhtiö ei ymmärrettävästi halua ottaa vastuuta, jos asiakkaan toiveesta tehdyt viritykset eivät pelaakaan nätisti yhteen tämän omien säätelyjen kanssa, vaan jotain menee rikki.

Hansenin tapauksessa ei kuitenkaan ole mitään epäselvää syyllisen osalta, joten jossain määrin perusteltavissa olevaan pikkupränttiin vetoaminen tällaisessa tilanteessa on varsin härskiä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, että Hansen olisi viemässä asiaa oikeuteen, mutta kannattaisihan tuota ehkä yrittää.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat