"Oksenna myöhemmin" – tällaista on kuolleiden kerääjän synkkä arki juoksuhaudoissa Ukrainassa

"Oksenna myöhemmin" – tällaista on kuolleiden kerääjän arki juoksuhaudoissa Ukrainassa 2:08
Katso, miten synkästä työstä on kyse. Video ei herkimmille.

Kuolleiden pelastaminen voi olla tappavaa juoksuhaudoissa Ukrainassa. Lisäksi synkkä työ on uuvuttavaa, eikä maskeista ole tarpeeksi apua järkyttävän hajun keskellä. 

Uutiskanava CNN seurasi Vyacheslav-nimisen ukrainalaissotilaan päivää eteläisellä rintamalla.

Hänen yksikkönsä tehtävänä on tuoda takaisin kaatuneet, olivat ne sitten omia tai venäläisiä.

Haju on usein se, joka johdattaa heidät kohteidensa luokse. Maskit eivät suojaa hajulta täysin.

– Oksenna myöhemmin. Nyt sammuta aivosi, ja tee työsi, Vyacheslav sanoo kollegalleen lajitellessaan kuolleen sotilaan omaisuutta.

Ruumiiden etsiminen vallatuissa venäläisasemissa on myös vaarallista. Jokaisen romukasan keskellä saattaa olla piilossa miina. Lisäksi Venäjä pommittaa asemia lakkaamatta.

– Jonkun on oltava täällä, koska tässä haisee, Vyacheslav sanoo sotilaalle, joka tutkii varovasti kättä pidemmällä epämääräistä kasaa artikkelin alussa olevalla videolla.

Hiljattain juoksuhautoihin asemoituneet muut ukrainalaissotilaat ovat kiitollisia, kun ruumiit viedään pois, sillä haju on sietämätön. Ukrainassa on koettu viime päivinä helteisiä lämpötiloja, mikä nopeuttaa ruumiiden mätänemistä.

– Sain vedettyä puolikkaan ruumiin esiin maasta, mutta mitä toiseen puoliskoon tulee, emme tiedä missä se on, eräs etsijöistä sanoo videolla.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten karua työ on.

Lue myös:

    Uusimmat